Extreme hoosbui zorgt voor wateroverlast op de campus

| Redactie

De enorme hoosbuien die zondagavond over Twente trokken, zorgen voor wateroverlast op de campus. André de Brouwer, contractmanager terrein bij de dienst Campus & Facility Management, kan zich niet herinneren dat het water ooit zo hoog stond op de campus.

Aanvankelijk leek het erop dat de overlast meeviel op de campus. Zondagavond zorgde een scheurtje in het dak bij de Zuidhorst voor wat schade, maar verder bleef alles onder controle. Dat was maandagochtend wel anders. ‘Dat komt omdat het water uit Enschede wegstroomt in de richting van Hengelo, dus via de campus’, aldus De Brouwer.

In korte tijd steeg het water op de hele campus tot flinke hoogte. ‘Ik heb het nog nooit zo hoog zien staan op de campus. We zijn met vier personen constant bezig en hebben het onder controle, maar er kan echt niks meer bij.’ Aan de voorzijde van de campus liep het water over de rand van de oever en ook het water in de vijver rond het Torentje van Drienerlo staat tot aan de rand.

Volgens De Brouwer lijkt het met de schade vooralsnog mee te vallen. ‘Bij de nieuwbouw van ET-werkplaats The Cube is wat water naar binnengekomen, maar verder lijkt het goed te gaan. De studentenwoningen zijn niet ondergelopen en ook bij De Spiegel gaat het vooralsnog goed.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.