Bouw studio’s Boulevard gestart, naam nog onbekend

| Stan Waning

Aan de Boulevard is woensdagochtend officieel de bouw van 117 studentenwoningen gestart. De bedoeling is dat de drie complexen in augustus 2025 gereed zijn. De naam is nog niet bekend, het is aan studenten om die te bepalen.

Namens bouwer Plegt-Vos, woningstichting Veste Wonen, de Centrale BewonersRaad Drienerlo en de UT waren woensdag enkele tientallen mensen aanwezig bij de officiële opening. Gestoken in veiligheidsschoenen, een bouwhelm en een reflecterend hesje bezocht het gezelschap ‘de bouw’, waar symbolisch het startschot werd gegeven van de aanleg van het complex met het leggen van een vloerplaat.

In totaal verrijzen er 117 studentenwoningen aan de Boulevard. De woningen zijn onderverdeeld in drie complexen van vier verdiepingen hoog. Volgens de betrokken partijen wordt er gebouwd ‘met oog voor de natuur’. Er zijn daarom zo min mogelijk bomen gekapt en in de architectuur en inrichting van de nieuwe gebouwen is rekening gehouden met de ‘natuurlijke omgeving’.

Volgens woningstichting Veste Wonen is er ook rekening gehouden met ‘het sociale aspect van wonen’. De complexen worden daarom op iedere verdieping voorzien van gezamenlijke kook- en leefruimten. Drie van de 117 woningen zijn bestemd voor studenten met een fysieke beperking. Die woningen worden bijvoorbeeld rolstoelvriendelijk ingericht.

Weekend weg winnen

Het enige open eindje: de naam van het complex. Bouwer Plegt-Vos gebruikt Tree Tiny Towers als werktitel, maar het is nog niet duidelijk wat de daadwerkelijke naam van het studiocomplex wordt. Volgens Richard Ditzel, strategisch manager bij woningstichting Veste Wonen, ligt het verzinnen van een naam bij studenten. ‘We nemen studenten in het hele proces mee en dat geldt dus ook voor het bedenken van een naam voor het complex. Studenten kunnen aan de voorkant van het bouwterrein een QR-code scannen en een naam indienen. Diegene die de beste naam indient, wint een weekendje weg. Ik ben benieuwd naar de inzendingen.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.