Hooglerarenvilla Langenkampweg na tien maanden verkocht

| Redactie

De hooglerarenvilla aan de Langenkampweg – die sinds september 2023 te koop stond – is verkocht. De woning, waar enkel UT’ers een bod op mochten uitbrengen, wisselde deze week van eigenaar.

‘Deze prachtige hooglerarenvilla is werkelijk een buitenkans’, zo luidde de enthousiaste omschrijving van makelaar Euverman & Nuyts van Langenkampweg 119. Maar daar stond zo’n tien maanden lang een stevige disclaimer bij. ‘Helaas voor velen dient de koper werkzaam te zijn aan de Universiteit Twente. Bent u dit niet, dan is het onnodig te reageren.’

Desalniettemin was de belangstelling volgens makelaar Jeroen Nuyts lange tijd groot. ‘Ik krijg heel veel vragen over de woning. Van UT’ers, maar ook van veel mensen die niet aan de UT werken en hopen op een uitzondering. Helaas voor hen heeft de UT anders bepaald. Dat is altijd zo geweest’, zei hij in maart.

Deze week werd de woning alsnog verkocht, voor een bedrag rond de vraagprijs van 395.000 euro. In het aankoopbedrag zit de kostenpost in de vorm van een offerte voor vervanging van het verouderde dak inbegrepen. De villa’s aan de Langenkampweg zijn gebouwd in 1964 en daarmee bijna even oud als de universiteit. In de beginjaren werden de woningen bewoond door hoogleraren, tegenwoordig is de selectie uitgebreid naar ‘medewerkers van de UT of gelieerde onderwijsinstellingen met een minimaal dienstverband van dertig procent’.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.