Commissie ‘zeer tevreden’, hoopvol over Kick-In 2025

| Stan Waning

Met een Kick-Out Party kwam er donderdagnacht een einde aan de introductieperiode op de UT. De commissie van de Kick-In kijkt positief terug en heeft goede hoop dat er ook volgend jaar een introductie ‘door en voor studenten’ wordt georganiseerd.

Photo by: RIKKERT HARINKWWW.RIKKERTHARINK.NL

Maud Kempers kijkt enthousiast en met ‘een zeer tevreden gevoel’ terug op de afgelopen twee weken. De voorzitter van de commissie van de Kick-In leefde lang toe naar de introductieperiode. ‘De eerste en de laatste dag waren voor mij de hoogtepunten. Het was prachtig om alle verenigingen en eerstejaars te verwelkomen op de openingsmarkt en de Grand Opening was bijzonder om mee te maken. De Kick-Out Party was donderdag het einde van een mooie periode.’

Streep door poolparty

Volgens Kempers liep de introductieperiode in grote lijnen zoals gepland, op een paar kleine momenten na. Ze doelt onder andere op zaterdagavond, toen zware regenbuien en onweer een streep zetten door de poolparty. ‘En het sportfeest moesten we uitstellen, maar zoiets ligt buiten je macht. Tijdens de Bestorming van de Bastille verrekte maar één student zijn knie en een ander zijn enkel, dat kan slechter. De reacties die we van deelnemers en van de crew kregen zijn dan ook heel positief, dat is fijn om te horen.’ Aan de Kick-In deden zo'n 1900 studenten (1300 bachelor, 600 master) mee, een vergelijkbaar aantal met vorig jaar.

Nieuwe commissie?

De afzwaaiende commissie heeft goede hoop dat er ook in 2025 een Kick-In kan worden georganiseerd door UT-studenten. Daar zag het lange tijd niet naar uit, aangezien er geen nieuw bestuur kon worden gevormd. Volgens Kempers is het nog te vroeg om te juichen, ‘maar ik ben hoopvoller dan een aantal maanden geleden.’ Wel gaat de organisatie er anders uitzien dan afgelopen jaren. De nieuwe commissie start niet parttime in september en fulltime in november, maar begint pas in februari. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen voor de organisatie van de Winter Kick-In zijn, dat is aan de Student Union.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.