Directeur Strategie & Beleid dient ontslag in

| Rense Kuipers

Derek Jan Fikkers, directeur van Strategie & Beleid, heeft ontslag genomen. Hij stond de afgelopen vijfenhalf jaar aan het hoofd van de dienst.

Photo by: Frans Nikkels
Archief U-Today, Derek Jan Fikkers.

Fikkers liet donderdag in een e-mail aan het hogere management van de universiteit weten ermee te stoppen. De dienstdirecteur was de afgelopen jaren betrokken bij tal van ontwikkelingen op de universiteit, rondom onderzoeks- en onderwijsbeleid, digitalisering, internationalisering en huisvesting. Ook hielp Fikkers de afgelopen maanden het Strategisch Beraad bij het formuleren van een visie over de toekomst van de UT.

De dienstdirecteur, die in 2008 promoveerde aan de UT, zegt om zich heen te willen kijken naar een nieuwe uitdaging. Desgevraagd zegt Fikkers met positieve gevoelens op te stappen, niet vanwege de huidige financiële situatie van de UT. ‘Ik ben bijna zes jaar directeur Strategie & Beleid van onze universiteit geweest. Dan is het logisch om na te denken over een volgende stap. Ik voel me een kind van de UT en ben verliefd op het hoger onderwijs. Daarom ga ik de komende goed tijd nadenken over hoe ik kan bijdragen aan de sector. Dat kan vanuit een instelling, maar misschien is het nog wel interessanter in een vrije rol buiten een klassieke instelling. Ik kijk ernaar uit om dat te verkennen.’

Een nieuwe baan heeft hij nog niet. De komende paar maanden blijft Fikkers nog werkzaam aan de UT en richt hij zich op de overdracht van zijn werkzaamheden. Hoe en wanneer de universiteit op zoek gaat naar een opvolger, dat is op dit moment nog onduidelijk.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.