Noodplan werkt: Kick-In-commissie voor 2025 rond

| Stan Waning

Het is de Student Union gelukt om een Kick-In bestuur te vinden voor aanstaande zomer, bevestigt de SU. Lange tijd leek dat niet te lukken, maar een alternatief plan zette zoden aan de dijk.

Het is gebruikelijk dat de Kick-In-commissie in het voorjaar het bestuur presenteert dat hen na de zomer opvolgt. Dat gebeurde dit jaar niet, simpelweg omdat toen nog geen opvolging was gevonden. Op meerdere manieren deed de commissie een oproep om studenten op een plek in het introductiebestuur te wijzen, maar zonder resultaat.

Alternatief plan

In mei besloot het college van bestuur een handje te helpen: rector Tom Veldkamp mailde alle studenten en wees hen op de vacatures in het bestuur voor dit jaar. Tegelijkertijd dacht de Student Union al na over een alternatief plan. Ook verlaagde de SU de drempels voor studenten om een bestuursjaar te doen, zowel op financieel vlak als studiegerelateerd.

Eind augustus liet Maud Kampers, voorzitter van de commissie, doorschemeren dat er schot in de zaak zat. ‘Ik ben hoopvoller dan een aantal maanden geleden.’ Ook liet ze weten dat de organisatie er in ieder geval anders uit zou zijn dan gebruikelijk. ‘De nieuwe commissie start niet parttime in september en fulltime in november, maar begint pas in februari.’

Laatstgenoemde voorwaarde bleef niet zonder resultaat, want deze week rondde de SU de vorming van een nieuw bestuur af. Het bestuur bestaat uit zes studenten en begint in februari. Hoe de Winter Kick-In er exact uit gaat zien is nog niet bekend, maar dat zal in ieder geval anders zijn dan gebruikelijk, verwacht de Student Union.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.