News

Let op, de basisbeurs moet je zelf aanvragen!

Studenten moeten de basisbeurs zelf aanvragen als ze er recht op hebben. Ze krijgen hem niet automatisch. Met een campagne en brieven gaat studiefinancier DUO dat onder de aandacht brengen.

News

Vier docenten kanshebber voor Centrale Onderwijsprijs

UT-docenten Ipek Seyran Topan, Erik Faber, Heidi Toivonen en Ruud Jacobs staan in de finale van de Centrale Onderwijsprijs op 22 juni in Waaier 1. De winnaar krijgt een geldprijs, een oorkonde en de titel ‘docent van het jaar’.

News

Bram Nauta wint Stevinpremie

UT-hoogleraar Integrated Circuit Design Bram Nauta ontvangt dit jaar de prestigieuze Stevinpremie. Nauta is daarmee de eerste UT’er die deze premie, een van de hoogste wetenschappelijke onderscheidingen in Nederland, in de wacht sleept.

News

Eredoctor krijgt speciale leerstoel bij faculteit ITC

Debra Roberts, vorig jaar door de UT benoemd tot eredoctor, krijgt een leerstoel bij de faculteit ITC. Roberts wordt voor één dag in de week hoogleraar op de speciale Schermerhorn-leerstoel.

News

Daar is ’ie dan: de nieuwe basisbeurs

De Eerste Kamer heeft dinsdagmiddag unaniem ingestemd met de terugkeer van de basisbeurs in het hoger onderwijs, acht jaar nadat de vorige basisbeurs is afgeschaft. Het is een historisch moment.

News

ISO-rapport: geef belemmerde student een goede studietijd

Meer dan de helft van alle studenten heeft te maken met een functiebeperking of ‘bijzondere omstandigheden’. Dat zorgt voor studievertraging en maakt het lastiger om interessante dingen naast de studie te doen, stelt het Interstedelijk Studenten Overleg.

News

Taste geeft huiskamerconcert op Oude Markt

Studentenvereniging Taste geeft ter ere van haar zevende lustrum een huiskamerconcert op de Oude Markt. Met het concert, dat op 9 juni plaatsvindt, wil de vereniging iets terugdoen voor de stad Enschede.

News

Eerste plek voor Solar Boat Twente in New Energy Regatta race

Solar Boat Twente won afgelopen weekend in Enkhuizen de eerste editie van de New Energy Regatta. Zij deden mee in twee onderdelen tegen tien andere teams.

News

Open Huis UT: ‘Ik word later astronaut’

Je hebt van die dagen dat alles samenvalt: prachtig weer, duizenden bezoekers, lekker eten en drinken. Dat gebeurde afgelopen zaterdag tijdens het Open Huis van de Universiteit Twente. Ook de ambities waren hoog: ‘Wat ik later wil worden? Astronaut!’

News

‘Flexwerk hoort bij studentenleven’

Studenten hoeven geen vastigheid te hebben op de arbeidsmarkt, vindt minister Karien van Gennip (Werkgelegenheid). Flexwerk hoort gewoon bij je studietijd, zei ze gisteren in de Tweede Kamer.

News

UT krijgt jaarlijks potje van 8,5 miljoen voor starters- en stimuleringsbeurzen

De UT begint binnenkort met het uitdelen van starters- en stimuleringsbeurzen, een initiatief van minister Dijkgraaf waarvoor de UT jaarlijks zo’n 8,5 miljoen euro ter beschikking krijgt. Dat is niet genoeg voor alle gegadigden; daarom werkt de universiteit onder meer met een lotingsysteem.

News

Wereldwijd steunen onderzoeksfinanciers ‘erkennen en waarderen’

We moeten wetenschappers op een andere manier gaan ‘erkennen en waarderen’, zeggen onderzoeksfinanciers van over de hele wereld. Ze hebben woensdag een gezamenlijk statement ondertekend.

Read more articles