News

Proef met flexstuderen mogelijk verlengd

Betalen per studiepunt en in je eigen tempo studeren? Vanaf september zou het niet meer kunnen, bleek dit voorjaar. Maar minister Dijkgraaf zoekt nu wel een oplossing voor gedupeerde studenten.

News

‘Open Huis maakt afstand tussen wetenschap en samenleving kleiner’

Het nieuwe ITC-gebouw, het TechMed Centre, het Waterlab naast de Vrijhof. Bezoekers van het Open Huis van de Universiteit Twente, dat zaterdag 3 juni wordt gehouden, kunnen met eigen ogen zien dat de campus aan de Drienerlolaan altijd in ontwikkeling is. Vijf vragen aan projectleider Hinke Mulder.

News

‘Academische vrijheid vergt de moed om te twijfelen’

Demonstreren is een groot goed aan universiteiten, stelde UvA-rector Peter-Paul Verbeek in zijn Akademielezing bij de KNAW. Maar zodra er eisen worden gesteld zonder dat er nog discussie mogelijk is, gaat de academische vrijheid verloren.

News

Geschorste ‘anti-woke’- docent verliest kort geding

De Universiteit van Amsterdam (UvA) hoeft de schorsing van de omstreden docent en klokkenluider Laurens Buijs niet terug te draaien, oordeelt de rechter. Hij werd geschorst omdat hij op sociale media collega’s uitschold en bedreigde.

News

Ten percent UT employees do not register their leave

Approximately ten percent of UT employees do not report their leave through the MyHR system, as reported by the HR department in an email to managers. Not registering those hours ‘creates a reservoir’ of accrued leave, which has financial implications for the UT.

News

‘We willen vooral laten zien wat je met waterstof allemaal kan’

Green Team Twente staat aan de vooravond van deelname aan een nieuwe competitie. Na jarenlange focus op efficiëntie, richt het team zich bij de Formula Student-competitie komende maand voor het eerst op snelheid. Teamleider Amber Peters blikt vooruit. ‘Ik kan niet wachten tot we met zonnebril en biertje onze auto over het circuit zien schieten.’

News

Tien procent UT-medewerkers registreert verlof niet

Ongeveer tien procent van de UT-medewerkers geeft zijn of haar verlof niet door via het MyHR-systeem, zo meldt dienst HR in een mail aan leidinggevenden. Het niet-registreren van die uren zorgt ‘voor een stuwmeer’ aan opgebouwd verlof, wat financiële gevolgen heeft voor de UT.

News

Vinkje bij ‘aanvullende beurs’ helpt enorm, zegt Dijkgraaf

Niet geschoten is altijd mis: vrijwel alle nieuwe studenten vragen de aanvullende beurs aan, nu studiefinancier DUO die optie standaard heeft aangevinkt. Dat meldde minister Robbert Dijkgraaf dinsdagavond in de Eerste Kamer.

  • EN
  • NL
News

NSE: studiedruk te hoog, vinden veel studenten

Bijna vier op de tien studenten vinden de studiedruk te hoog. Aan de universiteit is de druk nog net iets hoger dan aan de hogescholen, volgens hun antwoorden in de Nationale Studenten Enquête.

  • EN
  • NL
News

NSE: many students consider academic workload too high

Almost four in ten students consider the academic workload too high. At the research universities the workload is a little higher than at the universities of applied sciences, according to the answers given in the National Student Survey (NSE).

News

Adviescommissie: voorzie schilderij Leidse sigarenrokers van bijschrift

Het omstreden schilderij met witte, sigarenrokende mannen kan blijven hangen bij de Universiteit Leiden, als het maar van context wordt voorzien. Dat gaat een commissie adviseren.

News

SustainaBul voor duurzaamheid: Wageningen zakt op ranglijst, UT in middenmoot

De groene Wageningen Universiteit, jarenlang de duurzaamste in het hoger onderwijs, zakt naar de zesde plek op de ranglijst van de jaarlijkse SustainaBul. Hogeschool Van Hall Larenstein staat opnieuw bovenaan, de UT in de middenmoot.

News

Werkstraffen voor dodelijke ontgroening Sanda Dia

Achttien leden van de Leuvense studentenvereniging Reuzegom krijgen werkstraffen van twee- à driehonderd uur en moeten schadevergoedingen tot enkele duizenden euro’s betalen. Ze ontgroenden aspirant-lid Sanda Dia tot de dood erop volgde.

Read more articles