News

Julianapenning voor afzwaaiende Hermie Hermens

Kersvers emeritus hoogleraar Hermie Hermens ontving donderdagmiddag tijdens zijn afscheidssymposium de Julianapenning. Die penning is een eerbetoon voor mensen met ‘grote verdiensten’ voor de universiteit.

News

Afgestudeerde kunstenaar verkoopt wandtapijt over studieschuld

Een net afgestudeerde kunstenaar heeft zijn afstudeerproject verkocht voor het exacte bedrag van zijn studieschuld. Het vijf meter brede wandtapijt levert kritiek op het leenstelsel en symboliseert de stress die het studenten heeft opgeleverd.

News

Postdocs sceptisch over erkennen en waarderen

De meeste wetenschappers zien wel iets in het nieuwe ‘erkennen en waarderen’, maar postdocs en hoogleraren verwachten er weinig van. Dat blijkt uit een peiling van nieuwsplatform ScienceGuide.

News
Lian Herijgers-Beenhakker doet mee aan de Elfstedentriatlon van Maarten van der Weijden

UT-promovenda zwemt langs elf Friese steden om geld in te zamelen

Lian Herijgers-Beenhakker (26) zwemt in juni in totaal 22 kilometer door het Friese open water. De UT-promovenda doet dat om geld op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation. Haar promotieonderzoek is haar drijfveer.

News

Kamer wil toekomstverkenning nu al beïnvloeden

De Tweede Kamer probeert invloed uit te oefenen op de toekomstverkenning van het mbo en het hoger onderwijs die minister Dijkgraaf laat uitvoeren. Maar hij vraagt om geduld.

News

Dijkgraaf wil meer onderzoek naar bedreiging academische vrijheid

Volgens een Europees rapport staat de academische vrijheid in Nederland om verschillende redenen onder druk. Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf neemt de bevindingen serieus en laat ze onderzoeken.

News

UT-studenten in actie voor kansarme kinderen in Nederland

Studievereniging Sirius organiseert op 16 juni een benefietconcert in het Metropool Enschede om geld op te halen voor kansarme kinderen in Nederland. Ook maken de studenten een 24 uur durende radio-uitzending ‘Sirius Request’ vanuit hun eigen glazen huis in het TechMed Centre.

News

Studenten LSVb en ISO blijven tegen bsa

Er zijn ook argumenten vóór het bindend studieadvies, erkennen studentenorganisaties LSVb en ISO. Toch zijn zij er faliekant tegen. Wat geeft volgens hen de doorslag?

News

Dijkgraaf wil vaker studieschulden kwijtschelden

Soms is het duidelijk dat een oud-student zijn studieschulden nooit kan aflossen. Dan moet DUO de schuld kunnen kwijtschelden, schrijft minister Robbert Dijkgraaf aan de Eerste en Tweede Kamer.

News

Klimaatbezetting Wageningen Universiteit beëindigd

De politie heeft maandagnacht een einde gemaakt aan een bezetting van een gebouw van Wageningen Universiteit. Geen van de klimaatactivisten is aangehouden.

News

UT-sportdag gaat (voorlopig) niet door

De sportieve middag van 1 juni is uitgesteld. Personeelsvereniging UT-Kring zet een streep door het evenement, omdat er te weinig tijd is om de middag te organiseren.

News

Screening kennisveiligheid gaat niet werken, stelt Argosonderzoek

Screening van buitenlandse onderzoekers moet voorkomen dat gevoelige kennis in verkeerde handen valt. Wetenschapsjournalist Saar Slegers maakte een podcast: 'Onderzoekers vrezen een nieuw Koude Oorlog-achtig beeld.'

Read more articles