News

Hoogleraar bestraft voor truc met Saoedi-Arabië

Wageningen Universiteit heeft hoogleraar Vincenzo Fogliano voor twee jaar zijn leerstoel ontnomen. De man verwierf onderzoeksgeld door zich op papier aan een Saoedische universiteit te verbinden.

News

Check: zijn studenten écht enthousiast over bindend studieadvies?

Leg de lat voor eerstejaars niet lager, schrijven de rectoren van de Nederlandse universiteiten in De Telegraaf. Een van de argumenten: de overgrote meerderheid van de studenten ervaart het bindend studieadvies als neutraal of positief. Maar is dat zo?

News

Rekenkamer kraakt subsidies voor omscholing

De Algemene Rekenkamer heeft stevige kritiek op overheidsuitgaven aan omscholing: het STAP-budget komt verkeerd terecht, terwijl een ander subsidiepotje nauwelijks is gebruikt.

News
Masterstudent Puck Kemper werkt naast haar studie als studentambtenaar

‘Het doel is om Enschede een betere studentenstad te maken’

Naast haar masterstudie Interaction Technology werkt Puck Kemper (25) dit jaar als studentambtenaar voor de gemeente Enschede. Haar drijfveer? Studenten die minder zichtbaar zijn een stem geven.

  • EN
  • NL
News

InSPE vertolkt verhaal van ‘meest enge, maar meest liefdevolle familie’

International Student Productions Enschede, kortweg InSPE, voert op 1 en 3 juni in het Almelose Theaterhotel de musical The Addams Family op. Vier betrokkenen vertellen over het project en de perikelen achter de schermen van de ‘uit de kluiten gewassen amateurgroep’.

  • EN
  • NL
News

InSPE interprets story of ‘most scary, but most loving family’

International Student Productions Enschede, InSPE for short, will perform the musical The Addams Family in the Almelo Theater Hotel on June 1st and 3rd. Four people involved talk about the project and the perils behind the scenes of the ‘overgrown amateur group’.

News

UvA-gebouw ontruimd na klimaatactie

Activisten hebben dinsdagmiddag een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) bezet. Het werd diezelfde avond ontruimd. De bezetting is de meest recente in een reeks klimaatacties in het hoger onderwijs.

News

Komend jaar geen golf aan eerstejaars

De universiteiten lijken ook komend jaar iets minder eerstejaars bachelorstudenten te trekken. Dat is tegen de verwachtingen in, gezien de terugkeer van de basisbeurs. Het hbo groeit licht dankzij de tweejarige associate degrees.

News

‘The UT should give students more time to form a sustainable community’

Climate activism at the UT is growing in prominence, with movements like University Rebellion and Scientists4Future. What drives these climate activists at the UT? Lucas Staab, Master's student in Philosophy of Science, Technology and Society, and Michael Blok, Bachelor's student in Chemical Engineering, who are actively involved in University Rebellion and other climate movements, share their thoughts.

News

AEGEE-Enschede ontvangt honderden studenten voor Spring Agora

Studentenvereniging AEGEE-Enschede ontvangt vanaf vandaag bijna vijfhonderd studenten vanuit heel Europa voor de Spring Agora, de plenaire ledenvergadering. Lieve Casteels, een van de organisatoren, vertelt over de organisatie van dit grootschalige evenement waarbij duurzaamheid centraal staat.

News

TU Eindhoven betreurt ‘geduw en getrek’ bij klimaatactie

Tijdens de klimaatactie bij de TU Eindhoven ontstond ‘geduw en getrek’ waar ook de collegevoorzitter aan meedeed. Het bestuur betreurt het ‘incident’, staat in een statement.

News

Eindhovense studenten doen aangifte na week van klimaatacties

Actievoerende studenten van de TU Eindhoven doen aangifte van mishandeling tegen bestuursvoorzitter Robert-Jan Smits. Die hielp eigenhandig bij de ontruiming van een bestuurskamer. Ook bij andere instellingen waren bezettingen.

News

Vakbonden naar de rechter: hoeveel loonruimte geeft kabinet?

De Algemene Onderwijsbond heeft een rechtszaak aangespannen tegen het kabinet. De vakbond eist dat het kabinet openbaar maakt hoeveel geld het onderwijs krijgt om de lonen te laten stijgen.

Read more articles