News

Uitval van studenten voorlopig niet bekend

Hoeveel studenten zijn er vorig jaar uitgevallen? Daar hebben universiteiten en hogescholen geen goed zicht op. Ze krijgen zulke cijfers niet zomaar meer van het ministerie van Onderwijs.

News

Werner Peters nieuwe portefeuillehouder bedrijfsvoering BMS

Het college van bestuur heeft Werner Peters (42) benoemd als portefeuillehouder bedrijfsvoering bij de faculteit Behavioural, Management and Social Sciences (BMS). Hij volgt met ingang van 1 juli Nicole Letteboer op, die de functie op interim-basis bekleedde.

News

Vrije Universiteit in Moskou moet sluiten

Een van de laatste onafhankelijke Russische universiteiten staat nu op de zwarte lijst van het Kremlin. Uit veiligheidsoverwegingen staakt het bestuur al haar werkzaamheden in Rusland.

News

Commissie vol critici mist deadline advies startersbeurzen

Minister Dijkgraaf moet nog even wachten op advies hoe hij 300 miljoen euro aan starters- en stimuleringsbeurzen kan verdelen. Een commissie, waar ook activisten in zitten, heeft om uitstel van de deadline gevraagd.

News

UT stelt interne en externe klokkenluiders-functionaris aan

De UT heeft onlangs een interne en een externe klokkenluidersfunctionaris aangesteld. Intern neemt ombudsman Han Warmelink de rol op zich, de externe ‘vertrouwenspersoon misstanden’ is Edith Weijnen.

News

Hoogleraar Marcel Boogers verlaat UT

Marcel Boogers, hoogleraar innovatie en regionaal bestuur, verruilt de UT voor de Universiteit Utrecht. Hij gaat daar per direct aan de slag als bijzonder hoogleraar democratie en transitie bij het departement bestuurs- en organisatiewetenschap (USBO).

News

Euros met zeven teams naar Varsity

Roeivereniging Euros reist aanstaande zondag met zeven teams af naar Houten, waar de 139e editie van de Varsity wordt gehouden. De leden hopen op een succesje zoals vorig jaar, toen er goud werd gepakt in de DG4+ klasse.

News

Geneeskundestudenten slachtoffer van ongewenst gedrag

Geneeskundestudenten krijgen vaak te maken met grensoverschrijdend gedrag als ze stagelopen in een ziekenhuis. De meeste voorvallen worden niet gemeld, blijkt uit een enquête.

News

MindLab keert (opnieuw) terug naar de UT

MindLab, ‘een theatervoorstelling die het hart van de wetenschap raakt’ keert weer terug naar de campus. Volgende week dinsdag zijn twee voorstellingen te zien in de Agora.

News

Geen UT/SAX-team bij Batavierenrace

Het UT/Saxion Runningteam doet dit jaar niet mee aan de Batavierenrace. Het Enschedese universiteitsteam, dat traditiegetrouw uitkomt in de competitie voor de snelste lopers, kreeg geen team op de been.

News

Frans Timmermans at UT’s Dies Natalis

Frans Timmermans, Executive Vice-President of the European Commission, will be the keynote speaker at the 61st Dies Natalis of the University of Twente on 12 May. The academic ceremony will focus on the challenges of creating a more sustainable environment.

  • EN
  • NL
News

Bezorgde UT-wetenschappers houden voorleesmarathon IPCC-rapport

Scientists4Future, een ‘coalitie van bezorgde wetenschappers’, houdt maandagmiddag in het atrium van de Ravelijn een voorleesmarathon. Het leesvoer: het meest recente rapport van het VN-klimaatpanel, IPCC.

  • EN
  • NL
News

Concerned UT scientists hold read-aloud marathon IPCC report

Scientists4Future, a 'coalition of concerned scientists', is holding a reading marathon in the Ravelijn atrium on Monday afternoon. The reading material: the latest report of the UN climate panel, IPCC.

Read more articles