News

Ook minister wil meer richtlijnen voor steun medezeggenschap

Minister Dijkgraaf wil niet alleen landelijke richtlijnen voor de financiële vergoedingen van leden van medezeggenschapsraden, maar ook voor hun scholing en ondersteuning.

News

‘Samen lopen, elkaar motiveren en daarna een bakje koffie’

Masterstudent Health Sciences Lars Oomkes (23) zette in 2022 zijn studie een half jaar op pauze, om een loopgroep te starten voor mensen met diabetes, een aandoening die hijzelf ook heeft. Wat begon met nog geen paar honderd meter wandelen, werd uiteindelijk een zegetocht van 6,2 kilometer. ‘Door te sporten maak je van een heel ingewikkelde rekensom een gemakkelijkere.’

News

Groot datalek bij VU door diefstal laptops

Bij de Amsterdamse Vrije Universiteit zijn twee laptops gestolen met persoonsgegevens van alumni die er tussen 2003 en 2019 studeerden. De instelling deed aangifte bij de politie.

News

‘Ombudsfunctie heel belangrijk voor sociale veiligheid’

Net als universiteiten moeten ook hogescholen een ombudsfunctionaris aanstellen voor medewerkers en studenten, vindt de Tweede Kamer. Minister Dijkgraaf steunt dat streven van harte en gaat er bij de instellingen op aandringen.

News

Studentes worden geweerd van Afghaanse universiteiten

Vrouwelijke studenten in Afghanistan moeten per direct hun studie staken. Dat heeft de Taliban-regering dinsdag bekend gemaakt.

News

Hengelose studenten kunnen energietoeslag aanvragen

Studenten woonachtig in Hengelo komen toch in aanmerking voor de landelijke energietoeslag van 1.300 euro. Dat besloot het college van burgemeester en wethouders deze week. Studenten kunnen de aanvraag indienen tot en met 31 maart.

  • EN
  • NL
News

Vastgoedplannen UT: nadruk op kleinschalig onderwijs

De UT wil meer ruimte voor kleinschalig onderwijs, flink verduurzamen en efficiënter gebruikmaken van kantoren. Ook krijgen sport- en cultuurfaciliteiten een impuls. Dat blijkt uit het Lange Termijn Strategisch Huisvestingsplan voor de komende tien jaar.

  • EN
  • NL
News

UT real estate plans: emphasis on small-scale education

The UT wants more space for small-scale education, a substantial improvement of sustainability and to make more efficient use of office spaces. Sports and cultural facilities will also receive a boost. This is evident from the Long-Term Strategic Housing Plan for the next ten years.

News

Energietoeslag studenten: FNV hekelt afwegingen landsadvocaat

Vakbond FNV vindt nog steeds dat studenten in aanmerking moeten komen voor de energietoeslag van 1.300 euro. Trap niet in de woorden van de landsadvocaat, is de waarschuwing van de vakbond aan de Tweede Kamer.

News

Oud-lector Saxion doet zich voor als hoogleraar van Noorse universiteit

Een voormalig lector blockchaintechnologie die bij de Hogeschool Saxion moest vertrekken wegens ‘bedenkelijk gedrag’, geeft zich nu ten onrechte uit als hoogleraar van een Noorse universiteit.

News

Drie UT-muzikanten gaan op tournee: ‘Prachtig om mee te maken’

Drie UT-studenten zijn in februari niet op de campus te vinden. Het trio gaat op tournee met het Nederlands Studenten Orkest. Een eventuele studievertraging nemen ze voor lief. ‘Waar kijk je nou later op terug. Een beetje vertraging of vier geweldige muziekweken?’

News

Ondanks kinderziekten is ‘erkennen en waarderen’ de toekomst, meent AWTI

Wereldwijd zoeken universiteiten naar nieuwe manieren om de kwaliteit van wetenschap te beoordelen. Met ‘erkennen en waarderen’ heeft Nederland de kans om tot de kopgroep te behoren, zegt voorzitter Eppo Bruins van adviesraad AWTI.

News

DUO legt zelf uit hoe ‘rentetruc’ werkt

De Dienst Uitvoering Onderwijs krijgt veel vragen over de truc waarmee studenten een deel van hun studielening kunnen vastklikken op de nieuwe rente van 0,46 procent. DUO heeft de uitleg op zijn website gezet.

Read more articles