News

Verwarming gaat (bijna) overal op 19 graden

De thermostaat op de UT gaat overal naar 19 graden Celsius, met uitzondering van de laboratoria. Het is een extra maatregel van de universiteit om energie – en kosten – te besparen.

News

Kringcongres over inclusieve journalistiek: ‘Elk woord is in potentie een mijnenveld’

Bij de jaarlijkse bijeenkomst voor hogeschool- en universiteitsmedia, het Kringcongres, stond het onderwerp ‘inclusieve journalistiek’ op de agenda. Redacteuren en deskundigen gingen daarover donderdagmiddag in de Vrijhof met elkaar in gesprek tijdens een paneldiscussie. ‘Je kan het nooit goed doen voor iedereen.’

  • EN
  • NL
News

Bijna de helft van studenten kampt met psychische problemen

Het aantal studenten met psychische aandoeningen en problematisch middelengebruik is in twaalf jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit een studie van het Trimbosinstituut die woensdag is gepubliceerd.

  • EN
  • NL
News

Almost half of students experience mental health problems

The number of students with mental health issues and problematic substance abuse has doubled over the course of twelve years. This emerges from a study by the Trimbos Institute that was published on Wednesday.

News

Over de groeiambities van de UT: ‘Hele regio moet meebewegen’

‘Ik weiger Twente een krimpregio te noemen’, zei collegevoorzitter Vinod Subramaniam onlangs, toen hij de groeiambities van de UT toelichtte. Hoe dringend is de roep uit de regio en waarom ‘moet’ de UT groeien? Een belrondje langs verschillende regionale spelers. ‘Zo’n numerus fixus bij computer science, dat is killing voor Twente.’

News
Report on Iran protest on campus

'We demand undeniable freedom'

UT staff and students protested against the Iranian government at the O&O square yesterday, under the slogan ‘Women, Life, Freedom’. The solidarity action was held to support Iranians standing up against their government regime, following the death of Mahsa Amini.

  • EN
  • NL
News

Minister broedt op steunplan Oekraïense studenten

Onderwijsinstellingen willen dat het ministerie van Onderwijs meebetaalt aan de steun voor meer dan vijfhonderd Oekraïense vluchteling-studenten. Minister Wiersma beloofde woensdag dat ernaar gekeken wordt.

  • EN
  • NL
News

Minister working on support plan for Ukrainian students

Educational institutions want the Ministry of Education to help fund support for more than 500 Ukrainian refugee students. Minister of Primary and Secondary Education Dennis Wiersma promised on Wednesday to look into the matter.

  • EN
  • NL
News

Hoe houden andere landen kennisdieven buiten de deur?

Nederland kan iets leren van andere landen in de strijd om kennisveiligheid, blijkt uit een vandaag verschenen studie van het Leiden Asia Centre bij een rapport van adviesraad AWTI.

  • EN
  • NL
News

How do other countries combat scientific espionage?

The Netherlands can learn something from other countries in the fight for knowledge security, according to a study published today by the Leiden Asia Centre accompanying a report by advisory council AWTI.

News

Solar Team Twente in 2023 weer naar Australië

Een nieuwe lichting van studententeam Solar Team Twente bereidt zich voor op opnieuw een wedstrijd door de Australische Outback. Na een eerder afgelaste editie vanwege de coronacrisis, staat de Twentse zonneauto op 20 oktober 2023 weer aan de start van de World Solar Challenge.

News

KNAW Early Career Award voor UT-onderzoeker Annemieke Witteveen

Annemieke Witteveen krijgt als eerste UT-onderzoeker de KNAW Early Career Award. De prijs ter waarde van 15.000 euro is voor onderzoekers in Nederland met vernieuwende, originele ideeën die aan het begin van hun carrière staan. In totaal ontvingen twaalf jonge wetenschappers een award.

News

NWO-debat: worden startersbeurzen de nieuwe splijtzwam?

Sociale veiligheid van wetenschappers, de strijd om schaars onderzoeksgeld en de verdeling van startersbeurzen: tijdens een discussiebijeenkomst van NWO bleek deze week dat de meningen over deze thema’s nog altijd flink verschillen.

News

Lunchlezing over ‘DUO-hack’, rente en studieschuld

Een lunchcollege over een slimme studiefinancieringstruc trok dinsdagmiddag een bijna volle Waaier. Studenten Electrical Engineering Bart Schuurman en Friso van den Boom zetten een informatief college neer en gaven samen met Arno Dieteren van de Dienst Uitvoering Onderwijs het publiek een opfriscursus over studieschuld en het vastzetten van rentepercentages.

  • EN
  • NL
News

Kamer wil snel wetsvoorstel rond toestroom buitenlandse studenten

Minister Dijkgraaf van Onderwijs moet meer tempo maken en vóór de zomer met een wetsvoorstel komen om de instroom van internationale studenten te beheersen. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

  • EN
  • NL
News

Parliament wants bill quickly on influx of foreign students

Education Minister Robbert Dijkgraaf needs to get his skates on and come up with a bill before the summer to control the influx of international students. This is the view of a majority of the House of Representatives.

Read more articles