• EN
  • NL
News

Studentencomplexen krijgen straks energiesteun via Belastingdienst

Er komt ook energiesteun voor bewoners van studentencomplexen, blijkt uit een Kamerdebat met energieminister Rob Jetten. Het duurt alleen een paar maanden en het loopt via de Belastingdienst.

  • EN
  • NL
News

Student housing complexes to get energy support via Tax and Customs Administration

It has emerged from a parliamentary debate with Energy Minister Rob Jetten that energy support is also to be granted to residents of student housing complexes. It will be provided via the Dutch Tax and Customs Administration but will take a couple of months.

News

Caribische studenten krijgen sneller bsn-nummer

Het kabinet neemt een belangrijke hindernis weg voor studenten uit het Caribische deel van het koninkrijk. Zij krijgen straks vóór hun aankomst in Nederland een burgerservicenummer en eventueel een nieuw paspoort met dat nummer erin.

News

De lange rijen van de populaire Mensa

Thaise kip met gele rijst en groenten. Het is één van de dagmenu’s, die als zoete broodjes over de toonbank gaan van de Mensa. Het campusfenomeen blijft ondanks een recente prijsverhoging populair. ‘Eten voor 5,50 euro is ideaal, zeker als je zelf niet hoeft te koken en af te wassen.’

News

Ombuds Officer report: ‘The UT doesn’t have a culture of complaining’

The University of Twente does not have a culture of complaining, concludes the Ombuds Officer in his Annual Report 2021-22. In the document, he encourages the UT to normalise the use of its support structure. ‘The number of reports is low, certainly compared to other universities.’

  • EN
  • NL
News

Analyse: hoe verder met de buitenlandse studenten?

Minister Dijkgraaf ziet internationale studenten graag naar Nederland komen, maar sommige opleidingen – en steden – kunnen de toestroom niet meer aan. In welke hoek zoekt hij de oplossing?

  • EN
  • NL
News

Analysis: how to handle all the foreign students?

Education Minister Robbert Dijkgraaf is happy that international students are coming to the Netherlands, but some study programmes – and cities – can no longer cope with the influx. In what area is he looking for a solution?

News
Reconstructie aan de hand van een LOWI-advies

Van integriteitsklacht tot storm in een glas water

Een UT-hoogleraar diende in september 2021 een klacht in over mogelijke schending van wetenschappelijke integriteit door een voormalig collega, die hoofdredacteur zou zijn van een ‘neptijdschrift’. Hoewel de klacht ongegrond werd verklaard, boog zelfs het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit (LOWI) zich over de zaak.

  • EN
  • NL
News

Instroom: veel vwo’ers wachten even met studeren

Voor het tweede achtereenvolgende jaar tellen de universiteiten minder eerstejaars studenten. Er zijn vooral minder vwo’ers van start gegaan. Waarschijnlijk wachten ze op de basisbeurs.

  • EN
  • NL
News

Intake: many pre-university students are delaying their studies

For the second successive year, the universities have fewer freshers. In particular, fewer pre-university students have commenced their courses. They are probably waiting for their basic student grant.

  • EN
  • NL
News

Medezeggenschap krijgt één jaarlijkse verkiezingsweek

Eén verkiezingsweek waarin UT’ers zowel op kandidaten voor de universiteitsraad als faculteits- en dienstraden mogen stemmen. Daar moet een recente aanpassing van het kiesreglement voor zorgen. De doelen: minder organisatorische last en meer aandacht en zichtbaarheid voor de medezeggenschap.

  • EN
  • NL
News

Participation bodies will have one annual election week

One election week in which members of the UT community can vote for not only candidates of the university council but also for faculty and service councils. This are the changes which the amendment to the electoral regulations should ensure. The goals: less organisational burden and more attention and visibility for participation.

News

Hubertusfeest terug van weggeweest: kaarten in 21 seconden uitverkocht

Na twee jaar van afwezigheid is het Hubertusfeest terug van weggeweest. In 21 seconden gingen alle 850 entreekaarten woensdagavond virtueel over de toonbank. Het bekendste huisfeest van Nederland heeft vrijdag 25 november plaats onder het thema De Reeanimatie.

News

‘Openbare verdediging proefschrift moet formaliteit zijn’

De regels van promotietrajecten zijn niet altijd duidelijk, met soms pijnlijke gevolgen. Het Promovendi Netwerk Nederland (PNN) wil dat alle promovendi voortaan weten waar ze aan toe zijn.

News

Dijkgraaf: sectorplannen gaan arbeidsmarktkrapte niet meteen oplossen

De VVD ziet graag dat de miljoenen voor samenwerkingsplannen tussen universiteiten maximaal bijdragen aan het ‘toekomstig verdienvermogen’ van Nederland. Maar volgens minister Dijkgraaf is dat niet het hoofddoel van de sectorplannen.

News

Citadel kan er na renovatie weer jaren tegenaan

De renovatie van Citadel is zo goed als afgerond. Het gebouw is na een maandenlange klus onherkenbaar veranderd, met meer lichtinval en een verbeterd klimaatsysteem. De renovatie startte in de zomer van 2021.

Read more articles