News

Dies natalis: bomvol verhalen en een Enschede-penning voor de UT

De zestigste verjaardag van de UT stond vanmiddag in het teken van de uitreiking van de vier eredoctoraten aan Debra Roberts, Jaya Baloo, Wim van Saarloos en prins Constantijn. Rector magnificus Tom Veldkamp leidde het publiek door het programma met het thema ‘Every connection has a story'.

News

SustainaBul: hogeschool VHL verslaat universiteiten

Hogeschool Van Hall Larenstein is de meest duurzame instelling van het hoger onderwijs en wint de jaarlijkse SustainaBul. De nummers twee en drie zijn de Vrije Universiteit Amsterdam en Wageningen Universiteit.

  • EN
  • NL
News

China’s leger slurpt hier kennis, zeggen onderzoeksjournalisten

Europese universiteiten werken intensief samen met militaire universiteiten in China. Journalisten van Follow the Money en andere media vonden bijna drieduizend gezamenlijk gepubliceerde artikelen.

  • EN
  • NL
News

China’s army acquires knowledge here, research journalists say

European universities are working intensively with military universities in China. Journalists from Follow the Money and other media found nearly 3,000 jointly published articles.

News

Duizend euro voor bijscholing: waarom je nog niet bij publieke hogescholen terechtkunt

Wil je duizend euro krijgen voor bijscholing? De nieuwe STAP-subsidies zijn ongekend populair, maar er is iets geks mee: je kunt ze nog niet gebruiken voor een volledige opleiding in het bekostigde hoger onderwijs.

News

UT ontvangt zo’n 3000 'logees' tijdens de Special Olympics

De campus is als Olympisch Dorp in het weekend van 10 tot en met 12 juni het brandend middelpunt van de Special Olympics. In alle Twentse gemeenten doen zo’n 2.200 sporters met een verstandelijke beperking mee aan sportwedstrijden. Wim Senger, projectleider vanuit de UT, kijkt ernaar uit.

News

UHD’s zien promotierecht als carrièrestap én zoethoudertje

Universitair (hoofd)docenten kunnen sinds een paar jaar ook optreden als promotor. Uit een evaluatie blijkt dat ze de uitbreiding van het promotierecht niet alleen als een carrièrestap zien, maar ook als een ‘zoethoudertje’.

News

Alumnidag 2022: ‘Eén grote reünie’

Om het 60-jarig bestaan van de UT te vieren, nodigt de universiteit aanstaande zaterdag al haar alumni uit op de campus. Deelnemers worden getrakteerd op rondleidingen, lezingen en een borrel na afloop. Toch loopt het vooralsnog niet storm: met 300 aanmeldingen lijkt er minder animo voor het evenement dan voorheen.

News

‘Saving the planet with a card game’

With a special game, the Shaping Expert Group Sustainability of the UT wants to draw attention to sustainable living. The initiative includes a workshop on 25 May. ‘Every new student should have this workshop at the start of their study.’

News

Rekenkamer ziet nauwelijks problemen bij hoger onderwijs

Een zorgwekkende hoeveelheid uitgaven van de overheid is 'niet rechtmatig', zegt de Algemene Rekenkamer op de jaarlijkse Verantwoordingsdag. Maar bij het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek gaat het volgens het boekje.

News

Rechter verbiedt 4.000 nieuwe studentenwoningen in Amstelveen

De bouw van nieuwe studentenwoningen onder de rook van Schiphol is in strijd met de wet op de luchtvaart, oordeelt de Raad van State. Dus gaat er een streep door grootscheepse plannen voor nieuwe woningen naast studentencampus Uilenstede.

News

Helpt Rubiconbeurs jonge wetenschapper verder?

Jonge wetenschappers kunnen een NWO-beurs krijgen om één of twee jaar onderzoek te doen in het buitenland. Wat doet die beurs met hun carrière? Niets wat je kunt meten, zegt het Centraal Planbureau – zonder cynisch te willen zijn.

News

Kamervragen over voorbereidend jaar Twente Pathway College

CDA-Kamerlid Harry van der Molen heeft vandaag Kamervragen aan minister Dijkgraaf gesteld over Twente Pathway College. Dit naar aanleiding van berichtgeving door U-Today over het voorbereidend jaar van commercieel aanbieder Navitas.

Read more articles