News

Ook UT zet thermostaat 2 graden lager

In navolging van de Rijksoverheid, zet ook de UT de thermostaat in de gebouwen lager. Vanaf volgende week gaat de temperatuur in de gebouwen 2 graden Celsius omlaag.

  • EN
  • NL
News
Rector Tom Veldkamp over kritisch evaluatierapport ATLAS

‘We grijpen nu in en laten de problemen niet doorsudderen’

Rector Tom Veldkamp zegt te zijn geschrokken van de recente evaluatie van University College Twente. Tegelijkertijd is hij hoopvol dat de opleiding haar rug weet te rechten. ‘Er is niet één schuldige. Men wil allemaal het beste voor ATLAS.’

  • EN
  • NL
News

‘We intervene now and don’t let the problems linger’

Rector Tom Veldkamp is shocked by the recent evaluation of University College Twente. At the same time, he is hopeful that the programme will pull itself together. ‘There is no single culprit. Everyone wants the best for ATLAS.’

News

Kamer wil één loket voor student met beperking

Studenten met een beperking moeten nu langs verschillende instanties voor financiële steun. Dat kan beter, vindt de Tweede Kamer: ze wil één centraal punt waar deze studenten terechtkunnen.

News

UT en Zwolle willen nauwer samenwerken

De Regio Zwolle en de UT gaan kijken of ze in de toekomst nauwer kunnen samenwerken. Activiteiten op het gebied van lifelong learning en een proeftuin voor klimaatadaptatie behoren tot de mogelijkheden. De regio Zwolle ziet potentie in een eventuele UT-dependance in de Spoorzone, een nieuw te ontwikkelen gebied nabij het station.

News

Oud-UT'ers hossen als prins en adjudant door Boekelo

Joris Smit (45) en Michel Boedeltje (41) studeerden rond de eeuwwisseling samen op de UT en woonden aan de Calslaan. Zondag zijn ze als prins en adjudant de hoofdrolspelers tijdens het carnaval in Boekelo. ‘Aan de Calslaan vierden we een soort campuscarnaval.’

News

Umc’s willen groter deel van de koek

De academische ziekenhuizen hopen dat minister Dijkgraaf de verschuiving van onderwijs- en onderzoeksgeld naar de technische universiteiten en de bètafaculteiten ongedaan gaat maken.

  • EN
  • NL
News

Nieuw alcoholbeleid: geen drooglegging, wel bewustwording

De UT wil alcohol niet verbieden, wel het problematisch gebruik verminderen door middel van voorlichting, bewustwording en het normaliseren van alcoholvrije alternatieven. Dat staat in het nieuwe ‘Beleid Verantwoord Alcoholgebruik’, opgesteld door Campus & Facility Management en de Student Union.

  • EN
  • NL
News

New alcohol policy: no prohibition, but awareness

The UT does not want a ban on alcohol, but it does want to reduce problematic consumption through information, awareness and normalization of alcohol-free alternatives. This is stated in the new ‘Policy on Responsible Alcohol Consumption’, drawn up by Campus & Facility Management and the Student Union.

News

UT-studente imponeert in Per Seconde Wijzer

Elise van Doorn (20) speelde en won woensdagavond de derde ronde in het televisieprogramma Per Seconde Wijzer. De studente biomedische technologie durfde een vierde ronde niet aan en ging met zo’n 2.400 euro naar huis. ‘Het voelde net als thuis voor de buis.’

  • EN
  • NL
News

Waarom leren voor een tentamen als je nog een herkansing hebt?

Studenten stoppen minder tijd in de voorbereiding van een tentamen als er een herkansingsmogelijkheid is. Maar er zijn wel manieren om die ‘perverse prikkel’ te verminderen, blijkt uit onderzoek van promovendus Rob Nijenkamp.

  • EN
  • NL
News

Why study for an exam when you still have a resit?

Students spend less time preparing for an exam if there’s a resit opportunity. But there are ways to reduce this ‘perverse incentive’, research by PhD student Rob Nijenkamp shows.

News

'The images from Bucha call for more aggressive sanctions'

In our weekly update with UT researcher and EU affairs expert Shawn Donnelly, he shares his views on the war in Ukraine. This time about the terrible images from Bucha, the increasing sanctions and Joe Biden. ‘In the next phase of this war, I fear that the Russians will finish Mariupol and raze it to the ground.’

News

Nog altijd weinig zicht op bijbanen hoogleraren

De verplichte registratie van nevenfuncties en belangen van hoogleraren is incompleet en chaotisch, meldt tv-programma Nieuwsuur. Minister Dijkgraaf vindt dat ‘verontrustend’ en de universiteiten beloven beterschap.

News
Interview met Eppo Bruins, voorzitter van AWTI

‘Nederland kan interdisciplinair onderzoek op twee manieren stimuleren’

De grootste wetenschappelijke doorbraken zijn te verwachten op het snijvlak van disciplines, stelt Eppo Bruins, de nieuwe voorzitter van adviesraad AWTI. De overheid wil ‘interdisciplinair onderzoek’ daarom aanmoedigen, maar hoe doe je dat?

Read more articles