News

Amnesty student group campaigns against sexual violence

A student department of Amnesty tries to raise awareness to the topic of sexual violence at the UT. According to the students, more action needs to be taken to protect students.

  • EN
  • NL
News

Uiterst kritisch rapport over University College Twente

Een ‘onveilige omgeving op alle niveaus’, onvrede en gebrek aan gezamenlijke doelen, management, communicatie en positionering. Dat staat in een uiterst kritisch extern evaluatierapport over University College Twente (UCT), ook wel bekend als ATLAS. Heleen Miedema moet als interim-decaan zorgen voor een reorganisatie.

  • EN
  • NL
News

Highly critical report on University College Twente

An ‘unsafe environment at all levels’, dissatisfaction and a lack of common goals, management, communication and positioning. These are the words of a highly critical external evaluation report on University College Twente (UCT), also known as ATLAS. As interim dean, Heleen Miedema is tasked with bringing about a reorganisation.

  • EN
  • NL
News

Eén op vijf studenten voelde zich weleens ‘sociaal onveilig’

Pesten, discriminatie, chantage en seksueel grensoverschrijdend gedrag... 20 procent van de studenten heeft er weleens mee te maken gehad, meldt het Interstedelijk Studenten Overleg.

  • EN
  • NL
News

One in five students sometimes feels socially unsafe

Bullying, discrimination, blackmail and sexual harassment: 20 percent of students say they have had to deal with such behaviour, the Dutch National Students' Association (ISO) reports.

News

Basisbeurs: oppositie gefrustreerd door plafond van 1 miljard

Ondanks alle pogingen van de oppositie gaf minister Dijkgraaf van Onderwijs gisteren geen millimeter toe in het debat over de nieuwe basisbeurs en de tegemoetkoming aan ‘pechstudenten’. Hij heeft twee keer één miljard euro te besteden en geen cent meer.

News

UT-student leeft de Argentijnse voetbaldroom

Masterstudent Jan van Dongen (24) werkt aan een bijzondere afstudeeropdracht voor zijn studie technische bedrijfskunde: in Buenos Aires verbetert de oud-speler van Drienerlo het scoutingssysteem van de Argentijnse topclub San Lorenzo.

News

De UT laat zich zien op de Dutch Innovation Days

De tweede editie van de Dutch Innovation Days staat voor de deur. De UT timmert er aan de weg. ‘Hopelijk vragen mensen over tien jaar naar de datum van de Dutch Innovation Days.’, zegt projectleider Hinke Mulder.

News

Brief met hoofdlijnen lijkt vooral geheugensteuntje

Wat is er ook alweer allemaal belangrijk in het hoger onderwijs en onderzoek? Vlak voor het debat over de basisbeurs heeft minister Dijkgraaf een ‘hoofdlijnenbrief’ naar de Tweede Kamer gestuurd waarin hij vooral veel onderwerpen aanstipt.

News

CDA en D66: schrap half collegegeld eerstejaars in ruil voor aanvullende beurs

Misschien kan het kabinet het halve collegegeld voor eerstejaars studenten afschaffen, opperen regeringspartijen CDA en D66 vandaag. Dan kunnen meer studenten een aanvullende beurs krijgen.

News

Wisselende resultaten Euros op Varsity

De zeven Euros-teams behaalden gisteren wisselende resultaten op de 138e editie van de Varsity. De Oude Vier werd laatste, terwijl de Dames Vier meerdere teams achter zich liet. Voor roeister Ilse Akkermans was het een bizarre week.

News

‘Help studenten met beperking aan betere studiefinanciering’

De Tweede Kamer praat vandaag over de nieuwe studiefinanciering. Denk dan ook aan studenten met een beperking, zegt belangenorganisatie Ieder(in), want zij hebben het financieel nog moeilijker dan andere studenten.

News

Nieuwe basisbeurs: één miljard euro, meer mag het niet kosten

Er valt wel te sleutelen aan de plannen voor een nieuwe basisbeurs, als het maar niet meer dan een miljard euro per jaar gaat kosten. Dat is het antwoord van minister Dijkgraaf op vragen van de Tweede Kamer.

News

Boze studenten willen gesprek met minister Kaag

Vakbonden FNV Young & United en LSVb hebben een korte sit-in gehouden in de lobby van het ministerie van OCW. Ze eisten een gesprek met minister Kaag over een hogere basisbeurs en volledige compensatie voor pechstudenten.

Read more articles