News

Solar Boat gaat vliegen met Formule 1-stuur

Met onder andere een Formule 1-stuur, een membraam om de motor en een betere batterij hoopt Solar Boat Twente in 2022 beter te presteren met de boot ‘Echo’. Dat maakte teammanager Robin Rijnhout gisteren bekend vanuit de Twentse Bierbrouwerij tijdens hun ‘concept reveal’.

News

Afhankelijkheid onderwijs van big tech baart Kamer zorgen

Onderwijsinstellingen maken veelvuldig gebruik van big tech bedrijven als Google en Microsoft. Dat komt de privacy van studenten en docenten volgens de Tweede Kamer niet ten goede. De minister pleit voor een Europees alternatief.

News

‘Studenten met beperking liepen 141 miljoen euro mis’

Van de 158 miljoen euro die de Nederlandse gemeenten de afgelopen zes jaar ontvingen voor studenten met een beperking, keerden ze nog geen 17 miljoen euro uit. Belangenbehartiger Ieder(in) wil dat DUO de toeslagen weer gaat toekennen.

News
Dutch 4TU Impact Challenge at the Slush Festival in Helsinki

UT startups pitch their ideas on a Finnish tram

Startups 2Scope and Flawless Workflow represented the UT yesterday at the finale of the 4TU Impact Challenge at the Slush Festival in Helsinki. Two teams from each technical university were sent to Finland, where the they pitched their ideas to the jury. ‘Even though we didn’t win, I still feel weirdly happy.’

News

Tweede Kamer vol met vragen over coronapas

Een coronapas in het mbo en hoger onderwijs? Helpt dat eigenlijk wel tegen de verspreiding van het coronavirus? Dit en meer wil de Tweede Kamer van het kabinet weten. Zeker nu het OMT het nut in twijfel trekt.

News

Open letter about UT's climate goals handed over to Executive Board

The open letter in which UT scientists call for action to achieve the university's own climate goals, was handed over to the Executive Board today. The letter has been signed more than 600 times. Yet this is only the start, say the initiators. ‘We need to change our behaviour drastically.’

News

'Wij zijn behoorlijk gedupeerd'

De sport- en cultuurverenigingen zijn flink geraakt door de nieuwe coronamaatregelen nu ze vanaf 17.00 uur de deuren moeten sluiten voor haar leden. Gaan ze overdag trainen of is alles gecanceld? ‘Wij zitten met onze handen in het haar’.

News

‘Ik zei tegen mezelf: ik wil dit niet meer’

Pim Fij, directeur Campus & Facility Management, kondigde gisteren zijn afscheid aan. Voor veel UT’ers kwam het als donderslag bij heldere hemel, zelf speelde hij langer met het idee. Fij gaat op 59-jarige leeftijd met pensioen. ‘Ik kan te veel van mezelf vragen. Ja, daarin ben ik mezelf tegengekomen.’

News

Opeens nieuwe naam voor vereniging universiteiten

Plotseling blijkt de vertrouwde afkorting VSNU niet meer te bestaan. De universiteitenvereniging deelde terloops mee dat ze voortaan Universiteiten van Nederland heet, afgekort UNL.

News

Decaan Theo Toonen legt taken tijdelijk neer

Theo Toonen heeft wegens persoonlijke omstandigheden een deel van zijn taken als decaan van de faculteit BMS tijdelijk overgedragen aan de hoogleraren Ellen Giebels en Ciano Aydin.

  • EN
  • NL
News

Terugblik: lockdown viel niet mee voor wetenschappers

De eerste lockdown van de coronacrisis had een flinke impact op onderzoekers. Vooral vrouwelijke wetenschappers met jonge kinderen kwamen in de problemen, staat in een nieuw rapport.

  • EN
  • NL
News

A look back: lockdown hard for researchers

The first lockdown of the coronavirus crisis had a substantial impact on researchers. In particular, female researchers with young children experienced problems, according to a new report.

News

UNMUTE gaat op mute

Enkele maanden na de oprichting is de stekker uit actiegroep UNMUTE getrokken. Ook komt er vanuit de initiatiefnemers geen lokale studentenvakbond, dat melden oprichters Jelle van den Wijngaard en Niels de Groot.

Read more articles