News

Nieuwe werkplaats ET moet groter, oplevering uitgesteld

De bouw van de nieuwe werkplaats voor de faculteit ET loopt vertraging op. Reden is een wijziging in het ontwerp, om het machinepark op de begane grond passend te krijgen. Door de uitbreiding zijn enkele miljoenen euro's extra nodig voor het project.

News

Pre-U 2.0 ziet vooral online kansen

Een nieuw online portal, uitbreiding van het Pre-U Honoursprogramma, onderwijskundig versterken en begeleiding van eindexamenleerlingen door meer studenten. Het is een greep uit het nieuwe ontwikkelingsplan van Pre-U, dat door de coronacrisis vooral online kansen ziet. Financiering en ondersteuning komt vanuit de faculteiten.

News

Topsporter of chronisch ziek: student voelt zich belemmerd, maar UT scoort goed

Van de studenten die aan topsport doen, een psychische of lichamelijke aandoening hebben of een eigen bedrijf beginnen, voelt 85 procent zich belemmerd bij het volgen van onderwijs. De UT scoort echter goed bij studenten.

News

UT viert dies met verbindende verhalen, film en muziek

De zestigste verjaardag van de UT - op vrijdag 26 november in de Waaier en online - moet een ‘geweldige dies natalis’ opleveren waarin verbindende verhalen centraal staan. ‘We blikken terug op de historie, maar kijken ook vooruit’, aldus projectleider Hinke Mulder.

News

Kamer loopt zich warm voor strijd om bindend studieadvies

Gaat het bindend studieadvies verdwijnen of niet? De minister heeft een spervuur aan vragen van de Tweede Kamer beantwoord, maar de meningen zijn nog altijd sterk verdeeld.

News

UAF-Award: vier van de zes genomineerden komen uit Syrië

Zes oud-studenten met een vluchtelingachtergrond dingen mee naar de UAF-Award 2021. Maar liefst vier van hen komen uit Syrië. Dat is niet zo vreemd, vindt de stichting UAF.

News

Minister wil beleggen met DUO-lening niet verbieden

Maximaal geld lenen bij DUO en ermee beleggen? Onverstandig en zeer onwenselijk, vindt minister Van Engelshoven. Maar anders dan het CDA ziet ze niets in een verbod.

News

Medezeggenschap in hoger onderwijs kan beter, maar hoe?

Te weinig animo, te weinig kennis van zaken en te lage vergoedingen. Dat zijn de zorgen van de Tweede Kamer over de medezeggenschap in het hoger onderwijs in een notendop. Wat vinden studenten dat er moet gebeuren?

News

Universiteiten: laat China en Rusland maar aan ons over

We nemen de risico’s serieus en we zorgen zelf dat het goedkomt. Dat is morgen de boodschap van de universiteiten aan de Tweede Kamer in een rondetafelgesprek over wetenschappelijke samenwerking met onvrije landen.

News

Prinses Margriet bezoekt jubilerend ITC

Prinses Margriet opent op 28 oktober samen met Pieter van Vollenhoven het Centre for Disaster Resilience van de faculteit ITC. Dit jaar viert de faculteit het zeventig jarig bestaan. ‘We maken er een inhoudelijk feestje van.’

  • EN
  • NL
News

Vacancy: student writer U-Today

Want to get to know the UT community better, why not write about it? U-Today is looking for creative and critical aspiring journalists, to join our team of (part-time) student writers.

  • EN
  • NL
News

Vacature: studentredacteur U-Today

Wil jij een kans om geschiedenis te schrijven voor de UT? U-Today is op zoek naar creatieve en kritische aspirant-journalisten, om ons team van (parttime) studentredacteuren te versterken.

News
College over slaap in welzijnsmaand

‘Gebruik je bed alleen om in te slapen’

Het is welzijnsmaand op de UT en iedereen weet: een goede nachtrust is onmisbaar. Universitair docent en slaapexpert Ed de Bruin gaf dinsdagavond een interactief college over slim slapen.

Read more articles