News

Ov-boetes voor studenten voorlopig niet verdwenen

Medio 2025 kunnen de vervoersbedrijven een verlopen ov-kaart van studenten zelf blokkeren. Maar studenten die er tot dat moment mee doorreizen, riskeren nog steeds een boete, waarschuwt demissionair minister Dijkgraaf.

News

Uitval studenten verschilt enorm per instelling, ziet inspectie

Het maakt uit waar je gaat studeren. Bij sommige hogescholen en universiteiten vallen eerstejaars studenten vaker uit dan bij andere, blijkt uit ‘De Staat van het Onderwijs 2024’. 'Instellingen kunnen meer van elkaar leren.'

News

Young Academy UT verandert voorwaarden voor nieuwe leden

De Young Academy van de UT (YAT) stelt vanaf heden nieuwe selectievoorwaarden aan potentiële leden. Doel is om meer actievere jonge wetenschappers te binden. Die hoeven als eis geen behaalde prestigieuze beurs meer te overleggen.

  • EN
  • NL
News

Sobere dies natalis vanwege financiële situatie UT

De UT viert op 24 mei een bescheidener verjaardag vergeleken met voorgaande jaren. De 62e dies natalis doet zowel in locatie, aankleding als muzikale opluistering een stapje terug. Dat vanwege de financiële situatie van de UT.

  • EN
  • NL
News

Sober dies natalis due to UT's financial situation

The UT celebrates a more modest birthday on 24 May compared to previous years. The 62nd dies natalis takes a step back in terms of location, decoration and musical entertainment. This is because of the UT's financial situation.

News

Elftal TG’ers bij MST vormt eerste vakgroep Technische Geneeskunde

Elf UT-alumni richtten samen de eerste ziekenhuisvakgroep Technische Geneeskunde op in het Medisch Spectrum Twente. Medisch manager en universitair docent Femke Schröder vertelt over erkenning voor de beroepsgroep, de band met de UT en toekomstplannen.

News

TU Delft maakt excuses voor breidelen persvrijheid

Maandag sommeerde de TU Delft de redactie van Delta om een kritisch artikel over de werkcultuur bij de afdeling I&IC in te trekken. Dinsdag betuigde het bestuur spijt. Of het gewraakte artikel weer online komt is nog niet duidelijk.

News

TU Delft dwong universiteitsblad Delta kritisch verhaal online te halen (en hier lees je het alsnog)

De redactie van universiteitsblad Delta ziet zich gedwongen om een artikel van de site te halen. Daarin stond hoe een zwijgplicht voor medewerkers over een disfunctionerende directeur tot een vertrouwensbreuk leidde met het bestuur van de TU Delft.

News

Compensatie voor pechstudenten gaat fors omlaag, als het aan NSC ligt

In plaats van vijf miljard wil NSC anderhalf miljard euro overmaken aan de ‘pechstudenten’ die onder het leenstelsel vielen. Kamerleden en studenten reageren verbolgen.

News

Create Tomorrow ‘light’ voor studenten Advanced Technology en 4TU

Hoewel Create Tomorrow dit jaar niet doorgaat, krijgen studenten van Advanced Technology en de honoursprogramma’s van de vier technische universiteiten een alternatief voorgeschoteld. Op dinsdag 7 mei in Hengelo ligt een hoofdprijs van 1000 euro voor het grijpen.

  • EN
  • NL
News

Raad van State positief over wetsvoorstel internationalisering

De Raad van State is positief over het wetsvoorstel ‘Internationalisering in balans’. Wel moet er duidelijk in komen te staan dat het sluiten van anderstalige studies ‘een uiterste middel’ is. In het hbo hoeft er weinig te veranderen, vindt de raad.

  • EN
  • NL
News

Council of State positive on internationalisation bill

The Council of State is positive on the ‘Internationalisering in Balans’ (Internationalisation in Equilibrium) bill. As a caveat, the bill must clearly state that shutting down non-Dutch-taught programmes is 'a last resort'. Not a lot needs to change in higher vocational education, the council thinks.

News

Nieuwe besturen van ISO en LSVb

In juni wordt Mylou Miché de nieuwe voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg. Bij de Landelijke Studentenvakbond neemt Abdelkader Karbache het stokje dan over. Een van de nieuwe LSVb-bestuursleden is oud-UT-student Boutaina Chami.

News
UT-kring op voetbalreis naar Londen

Fish, chips en Tottenham Hotspur

Met een bomvolle bus reisde personeelsvereniging UT-Kring afgelopen weekend af naar Londen, voetbalhoofdstad van de wereld. Hoogtepunt voor de ruim vijftig liefhebbers: een bezoek aan de wedstrijd van West Ham United in het Olympisch stadion.

Read more articles