News

Mijlpaal: één op vier hoogleraren is nu vrouw

Ruim een kwart van alle professoren aan de Nederlandse universiteiten is nu een vrouw, blijkt uit de nieuwste cijfers. De meeste universiteiten, waaronder de Universiteit Twente, hebben hun streefcijfers behaald.

News
Aanbesteding koffie

Over smaak valt niet te twisten

De UT-gemeenschap staat voor een duivels dilemma: welke leverancier is de komende jaren verantwoordelijk voor de warme dranken op de campus? Iedere UT’er kan deze week langskomen in de foyer van de Vrijhof om te proeven én te kiezen.

News

Digitale veiligheid komt straks wel weer, meent minister

Extra geld voor de cyberveiligheid van universiteiten en hogescholen? Daar mag het volgende kabinet over beslissen, schrijft demissionair minister Van Engelshoven.

News

Twaalfduizend euro cadeau voor ‘tweede’ lerarenopleiding

Docenten maken vrijwel geen gebruik van de speciale subsidie voor het volgen van een dure tweede lerarenopleiding. Het ministerie verhoogt de tegemoetkoming daarom flink, van 3.500 naar twaalfduizend euro per docent.

News

Basisbeurs: klinkt goed, maar hoe dan?

Een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer wil van het leenstelsel af, bleek vorige week. Maar wat komt ervoor in de plaats en wie gaat ervan profiteren?

News
Student Housing Challenge held at DesignLab

‘We hope the municipality will be open to our ideas’

A temporary hostel or a cruise ship in the Enschede harbor. Those were some of the ideas mentioned during the Student Housing Challenge. The event, focused on solving the student housing crisis in Twente, took place past weekend in the DesignLab at the UT.

News
UT-studenten over motie tegen leenstelsel

‘Ik ben soms bang om in te loggen bij DUO’

Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde gisteravond voor het afschaffen van het leenstelsel en de herinvoering van een basisbeurs. Op de campus wordt het nieuws door studenten enthousiast ontvangen, maar er heerst ook scepsis. ‘Eerst zien, dan geloven.’

News

Kamernood: bestuurder Avans neemt zelf studenten in huis

De kamernood loopt zo uit de klauwen dat vicevoorzitter van Avans Hogeschool Jacomine Ravensbergen twee kamers in haar eigen huis aanbiedt. Ze heeft alle medewerkers gevraagd om eveneens studenten op te vangen.

News

Hoogopgeleid? Zo mag dat straks niet meer heten

Uit de woorden ‘laagopgeleid’ en ‘hoogopgeleid’ spreekt een verschil in waardering, vinden de BoerBurgerBeweging en Bij1. Daar gaan we iets aan doen, beloofde demissionair premier Rutte gisteravond.

News

Tweede Kamer wil leenstelsel afschaffen

Een grote meerderheid van de Tweede Kamer heeft gisteravond gestemd voor het afschaffen van het leenstelsel en de invoering van een basisbeurs. Premier Rutte waarschuwt dat het nog even kan duren.

News

Sportdatalab geopend in kantine Sportcentrum

De kantine van het Sportcentrum is een laboratorium rijker. Donderdagmiddag opende EEMCS-decaan Joost Kok het Sport Data Valley Lab. Het moet de plek worden waar sporters, wetenschappers, studenten en het bedrijfsleven elkaar vinden ten faveure van de sport, gezondheid en datawetenschap.

News

Personeel universitaire ziekenhuizen staakt voor beter loon

Bij zes universitaire ziekenhuizen leggen medewerkers dinsdag hun werk neer omdat ze meer loon en een lagere werkdruk eisen. Het is volgens vakbond FNV de grootste staking in academische ziekenhuizen ooit.

Read more articles