News

Jongerenorganisaties presenteren compromis voor schuldenvrij studeren

Het einde van het leenstelsel lijkt in zicht, maar wat moet ervoor in de plaats komen? De organisaties verenigd in het SER Jongerenplatform zijn het eens geworden over een nieuwe basisbeurs, staat in een adviesrapport. Nu de politiek nog.

News

Ook Hoekstra wil bezuiniging van 149 miljoen schrappen

‘Ik wil er best een mouw aan passen’, zei demissionair minister Hoekstra van Financiën gisteravond in de Tweede Kamer over de bezuiniging van 149 miljoen euro op mbo en hoger onderwijs.

News

‘Coronapaspoort mag niemand achterlaten’

Het is cruciaal dat coronapaspoorten niet zorgen voor discriminatie en een grotere kloof tussen groepen of landen, zegt UT-hoogleraar Peter-Paul Verbeek. Hij pleit daarom voor internationale solidariteit, voldoende testcapaciteit en een niet-digitaal alternatief.

News

Positieve coronatests na feest in sociëteit Audentis

Zeven studenten zijn na een feest, afgelopen vrijdag in sociëteit T.R.A.M., van studentenvereniging Audentis positief getest op het coronavirus. De soos en uit voorzorg ook ’t Gat in de Markt zijn in ieder geval tot en met woensdag gesloten.

News

First S&T teachers go through accelerated UTQ

Obtaining a University Teaching Qualification in a few months, instead of two years. That is the idea behind a pilot that the S&T faculty recently started for fifteen experienced teachers. The first participants completed their dossier and are ready to be assessed.

News

Is die bezuiniging van 149 miljoen euro al geschrapt?

Er staat nog altijd een bezuiniging van 149 miljoen euro op mbo en hoger onderwijs in de planning, maar een amendement van D66 moet daar iets aan veranderen. Het CDA baalt van de gang van zaken.

News

Kamer botst met minister over online onderwijs

Minister Van Engelshoven is enthousiast over de vele mogelijkheden van online onderwijs. Gooi het kind niet met het badwater weg, zei ze gisteren tegen een wantrouwige Tweede Kamer.

  • EN
  • NL
News

Film ‘Esmeralda’ van UT-studente op internationale filmfestivals

Samantha Orozco Carvallo (24), UT-masterstudent Biomedical Engineering, werkte zes jaar lang aan haar stop-motion film 'Esmeralda, la historia del Eterno Enamorado'. De film draait nu op filmfestivals in Mexico, Spanje, Italië en Duitsland. ‘Hopelijk komt Nederland daar snel bij.'

  • EN
  • NL
News

Film 'Esmeralda' by UT student at international film festivals

Samantha Orozco Carvallo (24), a UT master's student in Biomedical Engineering, worked for six years on her stop-motion film 'Esmeralda, la historia del Eterno Enamorado'. The short movie is now playing at film festivals in Mexico, Spain, Italy and Germany. Hopefully you will be able to see it in the Netherlands soon as well.

News

Brownies&downieS will open up on campus

Brownies&downieS is opening up a branch in the Spiegel building at the University of Twente. The catering chain, which offers jobs to people with mental disabilities, will start serving lunches on campus this summer.

News

Universiteit Leiden betaalt niets aan hackers

Een server van de Leidse sterrenwacht is vorige week gehackt. Criminelen hebben onder meer huisadressen en onderzoeksgegevens van medewerkers gestolen en eisen 450 duizend euro van de universiteit.

News

Protesten in Den Haag tegen bezuiniging en collegegeld-in-coronatijd

Universiteiten en vakbonden protesteerden vanmorgen in Den Haag tegen een bezuiniging van 149 miljoen euro op mbo en hoger onderwijs. Een groep studenten eiste collegegeld terug en bood een petitie aan met 52 duizend handtekeningen.

News

Nieuws gemist? UNMUTE start petitie & afscheid Jos de Bot

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Read more articles