• EN
  • NL
News
Afstand houden en testen

Kick-In grotendeels fysiek op campus

De Kick-In (25 augustus tot en met 2 september) is dit jaar vrijwel helemaal fysiek. Niet-gevaccineerde studenten moeten zich eerst testen voor sociale, niet-informatieve activiteiten. Ook moet er anderhalve meter afstand in acht worden genomen, zo laat de commissie weten.

  • EN
  • NL
News
Keeping a distance and partly testing

Kick-In mainly physical on campus

This year's Kick-In (25 August to 2 September) is almost entirely physical. Non-vaccinated students must first test themselves for social, non-informative activities. A distance of one and a half metres must also be observed, the committee said.

News

Van Engelshoven erkent: ‘vrijwillige zelftest’ helpt niet voor veilig onderwijs

Ook onderwijsminister Ingrid van Engelshoven weet het nu: vrijwillige zelftests helpen niet om meer fysiek onderwijs mogelijk te maken. Toch is er ruim 400 miljoen euro aan besteed.

News

Opnieuw te weinig geld voor lerarenbeurs

De Tweede Kamer was woedend toen vorig jaar het geld voor de lerarenbeurs opeens op bleek te zijn. Maar alle stampij ten spijt heeft de geschiedenis zich toch herhaald: ook dit jaar vissen ruim 1.200 leraren achter het net.

News

Fotoserie: afsluiting academisch jaar

Naast het U Parkhotel is donderdagmiddag het academisch jaar afgesloten. Zo’n tachtig aanwezigen, waaronder het CvB, brachten onder frisse omstandigheden een toast uit. Veel medewerkers volgden de afsluiting vanuit huis. Een fotoserie.

News

Meer AI is slimme zet, denkt Rathenau

Europa blijft achter bij China en de Verenigde Staten op het gebied van kunstmatige intelligentie, schrijft het Rathenau Instituut in een ‘factsheet’. Ook Nederland doet relatief weinig AI-onderzoek.

News

Samenwerking UT en VDL: ‘Zal leiden tot doorbraken’

De VDL Groep en de UT gaan samenwerken op het gebied van hightechontwikkeling en -productie. Daarover sloten ze deze week een contract. De twee gaan miljoenen investeren in gezamenlijk onderzoek.

News

Medewerkers minder betrokken bij UT door thuiswerken

Medewerkers zijn sinds de coronacrisis minder betrokken bij de UT, luidt een belangrijke conclusie uit het recent verschenen welzijnsonderzoek. Wel zijn ze nog altijd bevlogen en toegewijd – al kampt bijna de helft met een te hoge werkdruk. De meeste medewerkers willen in de toekomst (deels) blijven thuiswerken.

News
Student wellbeing during Covid-19

‘UT students did okay in a bad situation’

A ‘quick scan of student wellbeing during COVID-19’ was conducted at the UT in April 2021. Its results show that most University of Twente students have been doing ‘okay’ and were able to adapt to the negative situation. However, they miss social cohesion. ‘For the group that started in 2020 community building activities need to be organized.’

News

In herinnering: Frans Houweling (1950-2021)

Frans Houweling, oud-UT’er, overleed vrij onverwacht op 22 juni na een kort ziekbed. Frans was een actieve, kritische en bovenal betrokken UT-medewerker. De universiteit was zijn leven, vanaf de start van zijn studie toegepaste wiskunde in 1971. Lees hieronder het afscheidsinterview met Frans uit 2015, het jaar dat hij met pensioen ging. ‘Ik had nog best een paar jaar op de UT willen blijven werken.’

  • EN
  • NL
News

WOinActie: onderzoek naar sociale onveiligheid moet transparanter

Onderzoek naar pesten, machtsmisbruik of (seksuele) intimidatie zou niet mogen worden uitbesteed aan externe bedrijven die door de universiteit worden ingehuurd. Dat schrijven protestgroep WOinActie en vakbonden AOb en FNV in een verklaring.

  • EN
  • NL
News

WOinActie: misconduct investigations need to be more transparent

Investigations into bullying, abuse of power, intimidation and sexual harassment at Dutch universities should not be outsourced to external companies, declare protest group WOinActie and trade unions AOb and FNV.

News

Analyse: voor wie springt de cao-universiteiten op de bres?

In de nieuwe cao voor de universiteiten is het terugdringen van tijdelijke contracten een belangrijk onderwerp. Daar profiteren vooral universitair docenten van. Postdocs hebben het nakijken – en dat zou niet hoeven.

News
Voorzitters ISO en LSVb zwaaien af na bizar jaar

Demonstreren in coronatijd? ‘Blij dat we het gedaan hebben’

Lockdowns, zelftests, webcams, en dan ook nog landelijke verkiezingen… Het was een vreemd en hectisch jaar voor studentenorganisaties ISO en LSVb. Veel vreemder dan de twee voorzitters ooit hadden zien aankomen.

Read more articles