News
Interview met Erwin Medendorp, manager Integrale Veiligheid

‘Een incident staat nooit op zichzelf’

Erwin Medendorp is sinds februari manager Integrale Veiligheid, een nieuw gecreëerde functie binnen de Universiteit Twente. Vanuit zijn rol wil Medendorp zich richten op het ‘totaalplaatje’. ‘Veiligheid is bij uitstek een multidisciplinair vraagstuk.’

News

Aanjagers van Technologie: ‘Een supergave uitdaging’

De Aanjagers van Technologie, een groep studenten van de vier technische universiteiten (4TU) – waaronder UT-student Hidde Zijlstra – willen innovatie in Nederland een kickstart geven. Ze voelen daarom experts aan de tand over de grootste uitdagingen én de mogelijke oplossingen. En zijn nu op zoek naar opvolgers.

News

Pas op voor The Cloud, zeggen cyberprofs

Om hun studenten en medewerkers te beschermen moeten de Nederlandse universiteiten geen gebruik maken van Amerikaanse cloud-diensten. Dat schrijven deskundige hoogleraren uit het hele land in een open brief.

News

Oude Vier Euros mist finale Varsity

De Oude Vier van de Drienerlose roeivereniging Euros behaalde zondag een vijfde plek in de voorwedstrijd van de 137ste Varsity. Dat was onvoldoende voor een plek in de finale. Het Amsterdamse Nereus wist de bekendste roeiwedstrijd van Nederland, die door corona zonder publiek plaatsvond, met overmacht te winnen.

News

Green Team Twente tweede in Hydrogen Efficiency Challenge

Op het circuit in Berghem eindigde Green Team Twente vrijdag als tweede in de Hydrogen Efficiency Challenge. De zege ging naar Eco-Runner Team Delft.

News

Amalia solidair met studenten

Andere studenten hebben het 'zoveel moeilijker' dan kroonprinses Amalia, 'zeker in deze onzekere Corona tijd'. Daarom gaat de prinses de uitkering terugstorten waar ze binnenkort recht op heeft.

  • EN
  • NL
News

Praten, praten, praten over betere contracten voor promovendi

Promovendi krijgen soms vreemde arbeidscontracten voorgelegd die eigenlijk niet mogen van de cao. De oplossing volgens demissionair minister Van Engelshoven: iedereen moet met elkaar om tafel.

  • EN
  • NL
News

Talk, talk, and more talk about better contracts for PhD students

Sometimes PhD students are presented with peculiar employment contracts of the kind the collective labour agreement does not allow. The solution, according to outgoing Minister Ingrid Van Engelshoven: everyone has to sit down together at the table.

News

Nieuws gemist? Euros naar Varsity & stijging UT in QS-ranking

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

News

Apollo viert lustrum in Griekse stijl

Cultuurkoepel Apollo viert komend collegejaar haar zesde lustrum, door terug te gaan naar de Griekse oudheid. Het thema – dat vandaag werd onthuld – is ‘de Metamorphoses van Ovidius’. Hoogtepunt tijdens het lustrumjaar is de terugkeer van de Pythische Spelen op de campus, in de zomer van 2022.

News

UT blijft groeien: komend collegejaar 13.000 studenten

De Universiteit Twente verwacht komend collegejaar weer meer studenten. Daarmee zou de totale studentenpopulatie stijgen naar 13.000. Meer internationale studenten en langer studeren zijn de grootste veroorzakers van de groei.

News

Waarom OCW het aantal studenten steeds te laag schatte

Een vergissing heeft ertoe geleid dat het ministerie van Onderwijs jarenlang het aantal studenten in het hoger onderwijs verkeerd heeft voorspeld, met alle gevolgen van dien.

  • EN
  • NL
News

De voorbeschouwing: Internationals Drienerlo over het EK Voetbal

Enkele uren voor de start van het EK Voetbal houden vier internationale voetballers van vv Drienerlo een voorbeschouwing. Wat verwachten ze van hun land, wie wint het EK, hoe ver komt Nederland en hoe volgen zij de wedstrijden? ‘Ik ben jaloers op mijn broer die vanavond in het stadion zit.’

  • EN
  • NL
News

The preview: Internationals Drienerlo about the European Football Championship

A few hours before the start of the European Football Championship, four international football players from vv Drienerlo will give a preview. What do they expect from their country, who will win the European Championship, how far will the Netherlands come and how will they follow the matches? ‘I am jealous of my brother, who is sitting in the stadium tonight.’

Read more articles