News

‘Werken in het VK wordt dure grap voor Europese wetenschappers’

Europese wetenschappers die in het VK willen werken moeten sinds de Brexit niet alleen een visum aanvragen, maar ook forse extra zorgkosten vooruitbetalen. Daar zit lang niet iedereen op te wachten.

News

WOT krijgt ‘Wokkelman’-windmolen

De iconische stalen windmolens op het WOT-terrein krijgen binnenkort gezelschap van een hightech ‘broertje’. Het bedrijf Nautilus Power heeft vergevorderde plannen om hun wokkelvormige windturbine te testen op het WOT-terrein.

News

OM eist 2 jaar cel tegen Tilburgse oud-decaan vanwege oplichting

Het Openbaar Ministerie eist een onvoorwaardelijke celstraf van twee jaar tegen de Tilburgse oud-decaan Arie de Ruijter. Hij huurde familiebedrijven in voor de begeleiding van promovendi en zou zo ruim een miljoen euro aan universiteitsgeld hebben verduisterd.

News

CBS: vooral hoogopgeleiden bedanken voor vlees of vis

Hoogopgeleiden eten vaker vegetarisch of veganistisch dan mensen met een lager opleidingsniveau, meldt statistiekbureau CBS. Ze maken zich zorgen om het klimaat, hun gezondheid en dierenwelzijn, maar zijn soms ook solidair met vegetarische huisgenoten.

News

4Silence winnaar Van den Kroonenbergprijs

Ysbrand Wijnant en Eric de Vries zijn dit jaar de winnaars van de Van den Kroonenbergprijs. De oprichters van UT-spin-off 4Silence ontvingen de ondernemers-onderscheiding gisteren tijdens de finale van de UT Challenge.

News

Kronosleden getuige van atletiekgeschiedenis

Zes leden van UT-atletiekvereniging Kronos zaten gisteravond eerste rang toen de Ethiopische atlete Letesenbet Gidey (23) een wereldrecord liep op de 10.000 meter. Als jury zagen ze hoe het slechts twee dagen oude record van de Nederlandse Sifan Hassan (28) werd verbroken.

  • EN
  • NL
News

Amnesty: ‘Elf procent vrouwelijke studenten verkracht in studietijd’

Ongeveer een op de tien vrouwelijke studenten is in haar studietijd weleens gepenetreerd zonder haar toestemming, meldt Amnesty International. Dat overkwam ook één procent van de mannelijke studenten.

  • EN
  • NL
News

Amnesty: ‘Eleven percent of female students experience rape’

Around one in ten female students have been penetrated without consent at some point during their time at university, Amnesty International reports. One percent of male students report non-consensual penetration.

News

Sylvia Butzke nieuwe voorzitter RvT

Sylvia Butzke is per 1 augustus de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Universiteit Twente. Ze volgt Anton Schaaf op, die vanaf 2015 de functie bekleedde.

  • EN
  • NL
News

Rathenau: burger vertrouwt ‘onderzoek voor de overheid’ niet zomaar

Nederlanders hebben een rotsvast vertrouwen in de wetenschap. Maar als onderzoek in opdracht van de overheid gebeurt, is dat vertrouwen veel minder vanzelfsprekend, schrijft het Rathenau Instituut.

  • EN
  • NL
News

Rathenau: citizens wary of government-commissioned research

Faith in science is strong in the Netherlands – generally speaking, that is. Because the Dutch are much more reluctant to accept the results of studies commissioned by the government, the Rathenau Institute reports.

  • EN
  • NL
News

In september thuiswerken? Docenten scherp verdeeld

Sommige docenten in het hoger onderwijs vinden thuiswerken ‘helemaal niks’, terwijl anderen er juist blij mee zijn. De meningen lopen sterk uiteen, blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Newcom.

  • EN
  • NL
News

Sharp divide among teaching faculty about working from home in September

Some professors and lecturers in higher education “can’t stand” working from home, while others are quite happy to do so. Opinions are sharply divided, a survey conducted by Newcom Research & Consultancy has revealed.

  • EN
  • NL
News

Lichte stijging UT in QS-ranking, UvA nummer 1 van Nederland

De Universiteit Twente is enkele plaatsen gestegen in de jaarlijkse wereldranglijst van het Britse onderzoeksbureau QS: van 197 naar 189. Twee Nederlandse universiteiten scoren hoog: de Universiteit van Amsterdam en de TU Delft staan op plaatsen 55 en 57.

  • EN
  • NL
News

UT slightly up in QS ranking, UvA number 1 in the Netherlands

The University of Twente has climbed a few places in the annual world ranking of British research agency QS: from 197 to 189. Two Dutch universities score high: the University of Amsterdam and TU Delft rank 55 and 57.

News

Podiumplek in Portugal voor Twentse zonneboot

Zonneboot Echo van Solar Boat Twente behaalde afgelopen weekend een derde plek tijdens een wedstrijd van het World Water Forum in Portugal. Een geslaagde vuurdoop voor de nieuwe boot, al verliep niet alles even vlekkeloos volgens teamlid Borgert Brouwer.

Read more articles