News

‘House of Integrity’ moet thuis worden voor UT’ers

De UT bouwde de afgelopen jaren haar eigen ‘House of Integrity’, een programma over integriteit, met daarin allerlei gedragscodes en protocollen. Maar wat houdt dit ‘huis’ nou precies in en wat hebben wij daar aan? Beleidsmakers Haico te Kulve en Kathi Lemmens-Krug leggen uit.

News

Gaat Solar Team Twente zonneracen in Marokko?

Met de Solar Challenge Morocco is een alternatief in de maak voor het wereldkampioenschap zonneracen in Australië, dat dit jaar niet doorgaat vanwege het coronavirus. De studenten van Solar Team Twente willen nog niet bevestigen of ze meedoen. ‘Maar het idee speelt ook bij ons.’

News

‘There’s still a business in tracking people’

After causing public outrage about online privacy, WhatsApp decided to postpone their new privacy policy update to the 15th of May. While the heated debate has cooled off, the facts and regulations remain the same. Roland van Rijswijk-Deij, a professor of Network Security at the UT, talks about what this update means for the users.

News

Hoogleraar toegepaste wiskunde is tienduizendste ERC-beurswinnaar

In een feestelijke ceremonie heeft onderzoeksfinancier ERC de tienduizendste laureaat in het zonnetje gezet: de Noorse hoogleraar toegepaste wiskunde Inga Berre van de Universiteit van Bergen.

News

Jaap van Dissel ontvangt Akademiepenning van KNAW

RIVM-directeur Jaap van Dissel krijgt de tweejaarlijkse Akademiepenning van wetenschapsgenootschap KNAW voor zijn wetenschappelijke adviezen bij de bestrijding van de corona-epidemie.

News

Bestel nu je coronazelftests (maar doe dat ruim op tijd)

Studenten en docenten die weer naar de campus willen, kunnen vanaf gisteren gratis coronazelftests bestellen. Maar wacht niet te lang: het kan vijf werkdagen duren voordat je bestelling wordt verstuurd.

News

Kabinet wil geen ‘zwarte lijst’ met Chinese universiteiten

Het is goed mogelijk dat Delftse kennis via Chinese onderzoekers terugvloeit naar het Chinese leger. Toch ziet het kabinet niets in strenge screenings en zwarte lijsten en houdt het vast aan de huidige plannen voor meer ‘kennisveiligheid’.

  • EN
  • NL
News

Tentamenruimte Therm opgesplitst vanwege corona

Omdat de UT vanwege corona niet meer dan honderd mensen in dezelfde ruimte wil, is tentamengebouw Therm opgesplitst in twee delen. De aanpassing moet meer veiligheid en flexibiliteit bieden tijdens het laatste kwartiel.

  • EN
  • NL
News

Therm exam hall divided because of corona

Because the UT does not want more than a hundred people in the same room due to corona, the Therm exam building has been divided into two parts. The modification should offer more safety and flexibility during the last quartile.

News

Protest van UT-studenten gaat verder onder 'UNMUTE'

De Protest Action Group (PAG), onlangs opgericht door UT-studenten, heeft de laatste tijd niet stilgezeten. De leden gaan verder onder de naam UNMUTE en de ambitie is om op korte termijn een lokale studentenvakbond op te richten.

News

Student levert stad 27.600 euro op, zeggen huisvesters

Ze zijn goed voor de economie en ze doen nog vrijwilligerswerk ook: studenten hebben een grote meerwaarde voor hun omgeving, staat in twee rapporten in opdracht van Kences, de koepel van studentenhuisvesters.

News

Merel van der Stelt wint professor Vooijs Award

Masterstudent technische geneeskunde Merel van der Stelt is winnaar van de prof Dr. G.P. Vooijs Award. Voor haar stageonderzoek naar het maken van protheses ontving ze tijdens het virtuele Technical Innovation Medicine congres een de geldprijs van 1.000 euro.

  • EN
  • NL
News

Internationals willen nog steeds naar Nederland komen (maar niet voor online les)

Onder buitenlandse studenten is het Nederlandse hoger onderwijs onverminderd populair, stelt internationaliseringsorganisatie Nuffic. Ze willen nog altijd graag hierheen komen – maar niet voor online werkgroepen en colleges.

  • EN
  • NL
News

International students still want to come to the Netherlands – but not for online classes

Higher education in the Netherlands remains popular among foreign students, according to Dutch internationalisation agency Nuffic. International students still very much want to come here, but not for online lectures and seminars.

Read more articles