News

Actievoerders University Rebellion blokkeren (leeg) VSNU-hoofdkwartier

Studenten en docenten van protestbeweging University Rebellion hebben zich vanmiddag vastgeketend voor de ingang van het VSNU-kantoor. Ze vinden dat de universiteitenvereniging zich in het politieke debat te weinig uitspreekt over de klimaatcrisis.

News

Nieuwe zonneauto op drie wielen

Solar Team Twente onthulde vanmiddag het ontwerp van hun nieuwe zonneauto. Opvallend: de nog naamloze auto gaat rijden op drie wielen. Omdat de World Solar Challenge in Australië niet doorgaat, mikt het team op een krachtmeting met andere teams op Europese bodem.

News
Kan je een studie kiezen zonder zelf sfeer te proeven?

‘Zo’n een-op-eengesprek is een beetje awkward’

Toekomstige studenten kunnen de sfeer op de universiteit nu niet in levenden lijve proeven. Hoe beslissen zij wat zij gaan studeren, en waar? 6-vwo-scholieren Esmé Moed, Marre Berendsen, Dagmar Bos en hun decaan Jacoline Hesselink van het Bonhoeffer College in Enschede vertellen over studiekeuze in crisistijd.

News

‘ABP, investeer ons pensioengeld niet in oliebedrijven’

Onderwijspensioenfonds ABP moet nu eindelijk eens stoppen met investeren in de fossiele industrie, eisen wetenschappers, medewerkers en studenten uit alle hoeken van het land. Dat is niet van de ene op de andere dag geregeld, zegt het ABP.

News

11 miljoen voor UT-duurzaamheidsonderzoek

UT-onderzoekers Sissi de Beer en Remko Akkerman leiden allebei een gehonoreerd project binnen het NWO-Perspectiefprogramma. Daarmee is ruim 11 miljoen euro gemoeid. De UT is ook betrokken in de andere vier gehonoreerde projecten.

News

Hoger onderwijs mag echt niet eerder open

Een oproep van GroenLinks en de SGP om de lockdown van het hoger onderwijs volgende week al te versoepelen kreeg gisteren onvoldoende steun in de Tweede Kamer.

News

‘The conversation about LGBTIQ+ community is still needed’

‘Th!ink with Pride’, platform for LGBTIQ+ employees at the UT, was founded one and half years ago. Although it now has only one official member, timetabling officer Alex Jonkhart, he is proud of what the initiative has achieved so far. ‘I feel colleagues appreciate it, that it helps to create environment where they feel at home.’

News

Europese partij Volt wil collegegeld schrappen

Nieuwkomer Volt doet het goed in de peilingen en maakt straks misschien wel zijn intrede in de Tweede Kamer. Wat is deze pan-Europese partij van plan met het hoger onderwijs en onderzoek?

News

Cyberaanval UvA en HvA: ‘acuut gevaar geweken’

De Hogeschool en de Universiteit van Amsterdam hebben de recente cyberaanval op hun netwerken succesvol afgeslagen, melden de instellingen. De hack heeft niet geleid tot uitval van systemen, gijzeling van gegevens of een verzoek om losgeld.

News

U-Today peilt: klimaat hét thema, Volt de grootste

Volt wordt de grootste partij, als het aan de UT-studenten en medewerkers ligt. Dat blijkt uit een peiling van U-Today. Ruim driekwart van de 292 respondenten weet bovendien al waarop hij of zij gaat stemmen voor de Tweede Kamer Verkiezingen.

News

Hbo wil eigen ‘promovendi’ opleiden

Hogescholen willen volgend studiejaar van start met het ‘professional doctorate’. De onderzoekers in dat traject richten zich op het vernieuwen van de beroepspraktijk.

News

‘I feel safer being with my family’

When the pandemic started spreading across Europe a year ago, some UT students chose to go to their home countries. ‘But, the fact that a lot is possible online doesn’t mean students automatically have the right to not show up’, explains study advisor Annet de Kiewit.

Read more articles