News

Onderzoek wijst uit: miljard euro tekort in hoger onderwijs

Hogescholen en universiteiten hebben jaarlijks honderden miljoenen euro’s extra nodig. Dat staat in een langverwacht rapport dat het kabinet vandaag openbaar heeft gemaakt. Bovendien kan het geld iets beter verdeeld worden.

News

Jongeren en corona: tienduizenden banen minder in horeca

In de coronacrisis werken er veel minder jongeren achter de bar of in de bediening. Dat was al wel bekend, maar nu zijn er harde cijfers van statistiekbureau CBS.

News

Boerenorganisaties dienen klacht in over UT-onderzoek

Drie boerenbelangen-behartigers dienen een klacht in bij de Commissie Wetenschappelijke Integriteit van de UT. Ze vinden dat een UT-onderzoek naar de perceptie van zoönosen niet strookt met de Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit.

News
Sirius-verkiezingsdebat over lenen, klimaat, wonen en ov

Geen winnaars, wel goede gesprekken

Om studenten te helpen met hun stemkeuze op 17 maart, hield studievereniging Sirius gisteravond een online verkiezingsdebat. Tot een écht debat kwam het niet uit, maar studenten gingen wel in gesprek met politici van zeven partijen over voor hun relevante onderwerpen als het leenstelsel, klimaatbeleid en wonen.

News

Minister: online proctoring met tweede camera mag

Studenten filmen tijdens hun online tentamens met niet één, maar twee camera’s? Daar mogen de instellingen zelf over beslissen, schrijft minister Van Engelshoven aan de Tweede Kamer.

News

Universiteiten starten nieuwe masteropleiding voor onderwijzers

Vier universiteiten willen in september 2022 een ‘pabo’ op wetenschappelijk masterniveau gaan aanbieden. De eerste universiteit kreeg inmiddels groen licht van de minister, maar de hogescholen zijn verbaasd en voelen zich gepasseerd.

  • EN
  • NL
News

Theme Kick-In 2021: ‘Expand your Horizon’

‘Expand your Horizon’ will be the theme of the upcoming Kick-In. The Kick-In committee revealed this in a pre-recorded video on Wednesday evening. The logo for the 2021 UT Kick-In period was made public as well.

  • EN
  • NL
News

‘Expand your Horizon’ thema Kick-In 2021

Expand your Horizon, luidt het thema voor de aanstaande Kick-In. De Kick-In commissie onthulde dit woensdagavond in een vooraf opgenomen filmpje. Ook het themalogo voor de UT-introductieperiode van 2021 werd bekendgemaakt.

News
Nieuw UT-onderzoekscentrum voor cyberveiligheid

De ambities van TUCCR reiken ver

De UT is vanaf aanstaande vrijdag een nieuw onderzoekscentrum voor cyberveiligheid rijker: TUCCR. Het is een initiatief van hoogleraren Willem Jonker en Aiko Pras, die willen dat TUCCR via een publiek-private samenwerking tot de top van Nederland in zijn soort gaat behoren.

News

Rathenau ziet steeds meer samenwerking met China

Er werken steeds meer Chinese wetenschappers aan de Nederlandse universiteiten, ziet het Rathenau Instituut. Ook publiceren Nederlanders vaker wetenschappelijke artikelen met Chinezen.

News

Introductie AFAS verloopt relatief soepel, nog wel ‘nawerk’

De introductie van het nieuwe softwaresysteem AFAS op de UT verloopt ‘relatief soepel’, zo stellen de betrokkenen. Wel zorgt de overstap voor flink wat vragen bij medewerkers. ‘Logisch ook: alles staat op zijn kop.’

News
Van Torentje naar Torentje

Schakelen tussen schermen en camera’s

In de Waaier stond maandagavond het eerste politieke gesprek in de serie ‘Van Torentje naar Torentje’ op het programma. Dankzij UTlive - een door de UT bedacht technologisch platform - konden UT-studenten toch aanwezig zijn bij het interview met GroenLinks-lijstrekker Jesse Klaver.

News

Eerste Hogeronderwijspremies voor hogescholen en universiteiten

Minister Van Engelshoven heeft de eerste Nederlandse Hogeronderwijspremies uitgereikt. De hoofdprijzen van elk 1,2 miljoen euro gaan naar docententeams van de Hogeschool van Amsterdam en de TU Eindhoven.

Read more articles