News

Europarlementariërs willen toch Erasmusbeurzen voor Schotland en Wales

Zouden studenten uit Schotland en Wales ondanks de Brexit toch aan uitwisselingsprogramma Erasmus+ kunnen deelnemen? Die vraag stellen 145 Europarlementariërs in een brief aan de Europese Commissie.

News
Challenge-based learning approach voor BKO

‘Rol docent verandert wereldwijd’

Zeven UT’ers onlangs begonnen aan een challenge-based learning pilot om de basiskwalificatie onderwijs (BKO) binnen een half jaar te behalen. Doorgaans staat daar drie jaar voor. Een 'learning community' zorgt ervoor dat docenten kennis vaker en meer delen dan voorheen.

News

LSVb kritisch op voorlopige exit-strategie kabinet

Hoelang duurt het nog voordat studenten en medewerkers weer naar de campus kunnen? Het kabinet werkt aan een routekaart voor versoepelingen van de lockdown. Zet het hoger onderwijs niet achterin de rij, waarschuwt de Landelijke Studentenvakbond.

  • EN
  • NL
News

‘Corona zorgt voor uitvergroting bestaande klachten’

De tweede lockdown hakt erin, ook bij UT-studenten. Dat merken ze bij de huisartsenpraktijk op de campus. ‘Er zijn maar weinig patiënten die niet over de invloed van corona beginnen.’

  • EN
  • NL
News

‘Covid magnifies existing problems'

The second lockdown is having a severe impact, also on UT students. At the campus general practitioner's office, they notice that too. ‘There are few patients who don't mention the influence of Covid.’

  • EN
  • NL
News

Coronacrisis: jongeren willen actie van premier Rutte

Studievertraging, woningnood, een onzekere arbeidsmarkt: studenten en starters hadden het al niet gemakkelijk, en de coronacrisis maakt het er niet beter op. Het kabinet moet daar nu écht iets aan doen, manen jongerenorganisaties.

  • EN
  • NL
News

Corona crisis: young people want the prime minister to take action

Delayed graduations, housing shortages, uncertain job market: students and starters were already having difficulties and the corona crisis has not made things any easier. Youth organisations demand that the government do something about it – now.

News

UT professor makes ‘glow in the dark’ lightboard for online teaching

UT professor Srirang Manohar has built a special ‘teaching tool’ for his online classes. He uses a home-made lightboard, a transparent board with lights arranged in such a way that writings on it glow and look as if hanging ‘in thin air’. Now he hopes more UT teachers can apply the method. ‘I want to give students the best we can, so they don’t become the lost corona generation.’

News

Eerstejaars-zonder-diploma krijgt langer de tijd

Ben je alvast aan het hoger onderwijs begonnen zonder de juiste papieren op zak? Nu de coronacrisis maar voortduurt, krijg je waarschijnlijk langer de tijd om alsnog aan de toelatingseisen te voldoen.

News

Wetenschappers pleiten voor duidelijke regels omtrent plagiaat

Plagiaat kan in allerlei gradaties voorkomen. Wat heb je dan aan strenge regels? Tijdens een online bijeenkomst gingen hoogleraren die toezien op integriteit met elkaar in gesprek.

News

Honoursprogramma’s zijn goed bezig, meent minister

Studenten maken minder kans op selectie voor honoursprogramma’s in hbo en wo als hun ouders lager opgeleid zijn. Dat vindt minister Van Engelshoven jammer, maar ze kan er weinig aan doen.

News

Mascha van der Voort portefeuillehouder onderwijs ET

UT-hoogleraar Mascha van der Voort is per 1 februari de nieuwe portefeuillehouder onderwijs van de faculteit ET. Ze volgt Marjolein Dohmen-Janssen op, die vanaf 2017 de functie bekleedde.

News

IamFluidics op virtuele missie naar Silicon Valley

Tien Nederlandse startups zijn beloond met een deelname aan de Academic Startup Competition. IamFluidics, bedacht door twee UT-onderzoekers, is één van die uitverkoren bedrijven dat op virtuele missie mag naar Silicon Valley. ‘Dit is een mooie bevestiging.’

News

Registratie lerarentekort: Tweede Kamer is het wachten beu

Waarom is er nog altijd geen goed beeld van de huidige omvang van het lerarentekort? Het geduld van de Tweede Kamer is op, bleek gisteren tijdens een groot onderwijsdebat. Volgens minister Slob wordt er wel degelijk aan gewerkt.

Read more articles