News

Professor de Winter Prize for Chuan Li

Physicist Chuan Li is the recipient of this year’s Professor de Winter Prize, an international publication prize for top female talent at the UT. The MESA+ researcher accepted the award during the Dies Natalis ceremony in the Technohal today.

News

Van Engelshoven verdedigt wet over Studentenenquête

Het CDA is kritisch over het plan van minister Van Engelshoven om hogescholen en universiteiten te verplichten tot medewerking aan de Nationale Studenten Enquête. Wat zegt die vragenlijst nou eigenlijk en hoe zit het met de privacy?

News

LISA scherper op cyberveiligheid

ICT-dienst LISA legt meer focus op cyberveiligheid. Nog zo’n 150 à 200 UT-computers moeten de overstap maken van Windows 7 naar Windows 10, vóór medio januari. In januari start de dienst ook met een UT-brede campagne, om te zorgen dat medewerkers en studenten hun apparaten up-to-date krijgen en houden.

News

Maarten van der Weijden lunchspreker Bedrijvendagen

Maarten van der Weijden is de lunchspreker van de Bedrijvendagen 2020. De Olympische medaillewinnaar geeft zijn lunchlezing op 6 februari in de Waaier.

News

Thanksgiving turkey for UT students in Boston

For the second year in a row, UT alumnus Jaap van Reijendam has invited UT students to celebrate Thanksgiving with his family in Boston. Today he is expecting fifteen people over for dinner, four of them University of Twente students who are currently in the US.

News

Freek van der Meer nieuwe decaan ITC

UT-hoogleraar Freek van der Meer wordt de nieuwe decaan van de faculteit ITC. Hij volgt per 1 april 2020 Tom Veldkamp op, die tien jaar aan het hoofd van de faculteit stond. Van der Meers aanstelling is voor een periode van vier jaar.

News

UT op plek 176 in MOOC-ranglijst

Het online leerplatform MoocLab zet de UT met haar aanbod aan Massive Open Online Courses (MOOCs) wereldwijd op de 176e plaats, op een totaal van 221 gerangschikte instellingen. De TU Delft voert deze wereldwijde MOOC-ranglijst aan.

News

Mariska Giesen directeur bedrijfsvoering ET

Mariska Giesen, hoofd marketing bij de dienst Marketing & Communicatie, wordt per 1 februari 2020 directeur bedrijfsvoering bij de faculteit ET. Ze volgt David Korringa op. Hij krijgt per 1 december diezelfde rol krijgt bij de faculteit ITC.

News

Iets minder studentenstops in het wo

Het aantal wo-studies met een numerus fixus neemt volgend studiejaar af van 58 naar 55. De studentstop verdwijnt bij vier technische studies, terwijl drie bachelors psychologie hem weer invoeren.

News

Gronings Vindicat krijgt weer bestuursbeurzen

Het Groningse studentencorps Vindicat krijgt weer bestuursbeurzen van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. De goedkeuring van de vereniging geldt voor één jaar.

News

Klagen met maar één doel: beschadigen

Wat doe je als een onderzoeker kwaadwillig wordt beschuldigd van het schenden van de wetenschappelijke integriteit? Hoe vaak komt dat voor? En hoe herken je dat? Deze vragen kwamen afgelopen maandag aan bod tijdens een symposium in het Trippenhuis van de KNAW. Ook bleek daar hoeveel commotie de basrakarekiet teweeg heeft gebracht.

News

Studenten in de stress: heb ik straks nog wel een kamer?

Een aantal gemeenten wil paal en perk stellen aan de verkamering van huizen. Studenten zijn bang dat ze daardoor op straat komen te staan. Of studentenhuisvesters op stel en sprong kamers moeten bijbouwen, is nog onduidelijk.

Read more articles