News

Politie waarschuwt kerstboomdieven rondom campus

In december gaat de hele buurt op jacht om kerstbomen te ‘rausen’. Harrie Jekkers zong het al in zijn Haagse volkslied. Maar de Enschedese politie is minder enthousiast over het jatten van kerstbomen rondom de campus. Omwonenden zijn het namelijk goed zat dat er naaldbomen uit hun tuinen verdwijnen.

News

UT opnieuw tweede in Keuzegids

De UT is opnieuw de een-na-beste universiteit van Nederland, volgens de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten 2020. Met zes topopleidingen en een gemiddelde score van 68,5, moet de UT alleen de universiteit van Wageningen voor zich dulden.

News

‘Dutch identity is under pressure’

What does it mean to be Dutch? Is there more to it than just windmills and tulips? Historian James Kennedy offered insight into these issues during a lunch lecture held today in the Vrijhof.

News

‘Slush helps you to see the current state of technology’

A delegation of start-ups, experts and UT students went to Helsinki last week to visit Slush, the world's leading start-up and tech event. Dmytro Balashov, both an Electrical Engineering and Honours student, considered himself one of the ten lucky students to join. ‘With networking, you have to be stubborn and competitive.’

News

NWO sleutelt aan innovatieprogramma’s

NWO neemt haar innovatieprogramma’s op de schop. De jaarlijkse verdeling van 118 miljoen euro voor samenwerking tussen onderzoekers en bedrijfsleven wordt inzichtelijker, belooft de onderzoeksfinancier.

News

UT’ers leiden kankeronderzoek

UT-professoren Miriam Vollenbroek en Leon Terstappen leiden twee projecten op het gebied van gepersonaliseerd kankeronderzoek. NWO, KWF Kankerbestrijding, de Topsector Life Sciences & Health en het bedrijfsleven steken in totaal zeven miljoen euro in acht onlangs gehonoreerde projecten.

News

DUO genomineerd voor Big Brother Award

De Dienst Uitvoering Onderwijs is genomineerd voor de Big Brother Award van de stichting Bits of Freedom. De studiefinancier zou het niet zo nauw nemen met de privacy van studenten en oud-studenten.

News

‘Enschede was een positief toetje’

Bestsellerauteur Peter Buwalda keerde gisteravond even terug naar ‘zijn’ Tubantia University, zoals hij de UT doopte in zijn debuutroman Bonita Avenue. Als onderdeel van de Week van Inspiratie interviewden Hiska Bakker (Studium Generale) en Jelle Posthuma (U-Today) de auteur over zijn laatste schrijfwerk, met voldoende aandacht voor seks, Shell en het studentenleven.

News
Students making laws in first Week of Inspiration event

Data protection key in 21st century constitution

The Week of Inspiration started last Friday at the DesignLab, by ‘designing a Constitution for the 21st Century’. Studium Generale hosted the event, moderated by Professors Peter-Paul Verbeek and Ramses Wessel.

News

Vegetarische studenten Cambridge willen oude meester weg

Een schilderij van een zeventiende-eeuwse Vlaamse meester is weggehaald uit een eetzaal van Cambridge University, omdat vegetariërs de aanblik niet prettig vonden.

News

‘Nederland verliest terrein in kunstmatige intelligentie’

Nederland dreigt zijn goede positie op het gebied van artificiële intelligentie (AI) kwijt te raken. Daardoor gaat kennis verloren en neemt de afhankelijkheid van grootmachten als China en Silicon Valley toe, waarschuwen wetenschappers.

News

Niet meer roken op de campus

Vanaf volgend studiejaar mag je nergens meer roken bij onderstellingen, ook niet in de buitenlucht. Dat schrijft staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid vandaag aan de Tweede Kamer.

Read more articles