News

Loten in wetenschap: NWO zet deur weer open

Ook onderzoeksfinancier NWO wil weer praten over loting bij het verdelen van onderzoeksgeld. De discussie is deze week opgelaaid na een publicatie in tijdschrift Nature.

News
Start of first all-African UT association AFRISA

‘We see everyone as our family’

The African International Student Association, AFRISA in short, celebrates its founding this evening at the SmartXP lab. This inaugural ceremony is the official start of the very first African student association at the UT.

News

BMS houdt budget, ondanks advies commissie Van Rijn

De gammaopleidingen van de faculteit BMS hoeven komend jaar geen geld in te leveren door de budgetverschuiving die de commissie Van Rijn voorstelt. De UT handhaaft het budget per faculteit en verdeelt de extra miljoenen over de techniekopleidingen, zo wordt duidelijk uit de begroting 2020.

News

Schrijver Peter Buwalda komt naar de campus

Het dit jaar verschenen boek Otmars zonen is de eerste van een epische trilogie geschreven door Peter Buwalda. Maandagavond komt de schrijver naar de campus. U-Today en Studium Generale interviewen hem over zijn nieuwste roman én over zijn UT-tijd. Buwalda werkte namelijk vier jaar voor UT-Nieuws, de voorloper van U-Today.

News

Module hier, vakje daar: is dat de toekomst?

Vanuit je eigen huiskamer een vak volgen aan de andere kant van de wereld is tegenwoordig geen enkel probleem. Dankzij digitalisering komt flexibel onderwijs steeds dichterbij. Maar er staan wetten en regels in de weg.

News

Student uit spits maakt ov-kaart niet goedkoper

Het openbaar vervoer wordt niet goedkoper als studenten de spits gaan mijden, schrijft minister Van Engelshoven. De besparing op de ov-studentenkaart raakt steeds verder uit beeld.

News

Britse wetenschappers zijn het zat

Werknemers van zestig Britse universiteiten leggen hun werk volgende week neer. Ze staken uit onvrede over pensioenen, salarissen en de stijgende werkdruk.

News

‘Echt bedreigend was het niet, hoor’

De strijd tussen politie en betogers in Hongkong wordt steeds grimmiger. Dat zag Chris Kajim, student International Business Administration, van dichtbij. Hij was op uitwisseling naar de Hongkong Polytechnic University. ‘De demonstranten noemen dit een gevecht van leven op dood.’

News

Arjen Hoekstra overleden

Professor Arjen Hoekstra is gisteravond onverwacht overleden. Hij werd onwel, fietsend op de weg terug van werk naar huis. Hoekstra is 52 jaar geworden.

News

Tentamen inzien is een recht

Studenten hebben altijd recht op inzage van hun eigen tentamens, ook als hun universiteit of hogeschool bang is dat de vragen dan uitlekken. Dat meldt universiteitsblad Erasmus Magazine.

News

Geen afvinklijstjes, maar wat dan wel?

Het systeem van waarderen van wetenschappers gaat op de schop. Weg van de eenzijdige focus op onderzoeksprestaties en meer aandacht voor andere taken, zoals lesgeven. Klinkt mooi, maar hoe doe je dat?

News

Twentse Thestrals winnen opnieuw NK

UT-zwerkbalvereniging Twentse Thestrals werd afgelopen zondag voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen. Naast het nationale kampioenschap, wonnen de studenten ook een ticket naar het Europees kampioenschap, komend voorjaar in het Italiaanse Brescia.

Read more articles