News

Minister vindt woningmarkt groter probleem dan leenstelsel

Met het leenstelsel lijkt welbeschouwd weinig aan de hand, zei onderwijsminister Van Engelshoven afgelopen zaterdag. Maar het komt wel boven op problemen als de woningmarkt.

News

Zwaargewicht naar Technohal

Een nieuwe MRI-scanner, met het gewicht van een slordige vijf ton, kwam vanmorgen per vrachtwagen aan bij de Technohal om daar een plekje te krijgen. Het zijn de laatste – in dit geval wel heel zware – loodjes van een intensieve verhuisperiode.

News

Verschuiven voorjaarsvakantie voorlopig van de baan

Het is allerminst zeker of de collegevrije week in het voorjaar verschoven wordt, zoals het CvB dat voorstelde. Die zou het ‘voorgenomen besluit’ in de komende Uraad bespreken, maar trekt dat na opmerkingen van raadsleden terug.

News

Leenstelsel blijft, wel geld voor lerarentekort

Premier Rutte is duidelijk: het kabinet wil niet morrelen aan het leenstelsel. Wel is er mogelijk nog wat geld over om het lerarentekort aan te pakken.

News

Ruim 4 miljoen voor binnenhalen meer onderzoek

Een investering van 4,28 miljoen euro in de afdeling Strategic Business Development moet voor meer onderzoeksopdrachten zorgen. Dat is ‘urgent’, vindt het CvB, want vooral op het gebied van werk voor derden blijft de UT achter.

News

GroenLinks wants to delay extra investment for TU’s

If the Dutch government is going to invest in knowledge and innovation in the near future, why is it in such a rush to shift money to the technical universities? Put that plan on hold, says the opposition green party GroenLinks.

News

Vestingbar viert 50-jarig bestaan met bier voor een kwartje

De Vestingbar bestaat vijftig jaar en dat moet worden gevierd. Vanaf volgende week organiseert de campuskroeg twee weken lang diverse feestavonden. Te beginnen bij de lustrumopening op maandag, waar de bierprijzen van de afgelopen vijftig jaar elkaar afwisselen.

News

Hans Hilgenkamp: Fellow of the American Physical Society

Hans Hilgenkamp, Professor of Physics at the UT, has been named a Fellow of the American Physical Society. Less than half a percent of the Society’s members are elected for this fellowship every year. ‘It feels prestigious. It is a recognition not only for me, but also for all the people I’ve worked with.’

News

‘Giving a helping hand’

Technical Medicine student Merel van der Stelt (25) is helping to provide prosthetics to amputees in Sierra Leone. During her internship in the African country, she used a 3D printer to create prosthetics for local patients. Now she is a part of a team aiming to set up a 3D-Lab there.

News

GroenLinks wil wachten met extra geld voor TU’s

Als het kabinet binnenkort gaat investeren in kennis en innovatie, waarom dan zo’n haast met die verschuiving van geld naar de technische universiteiten? Zet dat plan ‘on hold’, zei oppositiepartij GroenLinks.

News

Sanderinkbeurzen flink lager: 2500 euro in plaats van 10.000

UT-alumnus en ondernemer Gerard Sanderink verlaagt zijn studiebeurzen voor excellente Twentse studenten met een krappe beurs drastisch. Dat komt door een ingreep van de Belastingdienst, laat een woordvoerder van de stichting weten in dagblad Tubantia.

News

‘Trainees zijn de toekomst’

De dienst Strategie en Beleid heeft voor het eerst twee trainees in dienst. En dat smaakt naar meer, zegt directeur Derek Jan Fikkers. ‘Ze hebben grote toegevoegde waarde. Ik zou graag zien dat we jaarlijks twee talenten zelf opleiden.’

Read more articles