News

Minister twijfelt niet aan evaluatie promotieonderwijs

Minister Van Engelshoven gaat niet in op de kritiek dat de tussenevaluatie van het experiment met promotieonderwijs gekleurd zou zijn. Ze vertrouwt erop dat UT-onderzoeksbureau CHEPS zijn werk goed heeft gedaan.

News

Dio en Gers Pardoel op introductieconcert

Dio en Gers Pardoel zijn dit jaar dé publiekstrekkers van het introductieconcert tijdens de Kick-In. Hun optredens zijn op woensdag 28 augustus op de Oude Markt in Enschede.

News

Inkomen ouders gering effect op doorstroom hoger onderwijs

De doorstroom van havisten naar het hbo is stabiel sinds de invoering van het leenstelsel en het aandeel vwo’ers dat naar de universiteit gaat is opnieuw gestegen. Nog altijd maakt het daarbij weinig verschil hoeveel hun ouders verdienen.

News

Alle eerstejaars dezelfde collegegeldkorting

Eerstejaarsstudenten van bijvoorbeeld een university college of een hotelschool krijgen vanaf 2020 nog maar duizend euro korting op hun hogere collegegeld. Het bespaarde geld gaat naar de bestrijding van het lerarentekort.

News

‘Advies-Van Rijn is kans voor faculteit BMS’

Theo Toonen, decaan BMS, verwacht niet dat zijn gammafaculteit erop achteruit gaat door de aanbevelingen van de commissie Van Rijn. De UT verdeelt volgens hem de gelden op basis van het universiteitsprofiel. ‘Dat past bij onze reorganisatie waarin we de aansluiting zoeken bij techniek.’

News

Deelname excellentietrajecten achter doelstelling

Het lukt maar niet om het aantal UT-studenten dat deelneemt aan excellentietrajecten te laten stijgen. Dat blijkt uit het jaarverslag 2018. Het doel om tien procent in 2020 te halen, lijkt ver uit zicht.

News

DUO is klaar voor de zomerpiek

Met extra geld, meer werknemers en een nieuw systeem hoopt DUO de zomerdrukte dit jaar het hoofd te bieden. Een maximale wachttijd van tien minuten is het streven, maar garanties zijn er niet. ‘Het is alle hens aan dek.’

News

Vijf vragen over onze ambtenarenstatus

UT-medewerkers zijn vanaf 1 januari geen ambtenaren meer, maar werknemers zoals in het bedrijfsleven. Dat komt door de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren, ook bekend als de Wnra. Wat er voor jou als UT-medewerker verandert, lees je hier in vijf vragen en evenveel antwoorden.

News

‘Vrouwenbeleid TU Eindhoven is geen uitsluiting’

Het plan van de TU Eindhoven om voorlopig alleen vrouwelijke wetenschappers te werven, stuitte op veel weerstand. Maar de minister ziet het probleem niet: mannen worden volgens haar niet uitgesloten.

News

Universiteiten werken aan nieuwe code ‘goed bestuur’

Hoe gaan bestuurders, toezichthouders en medezeggenschappers goed met elkaar om binnen de universiteit? En hoe zorg je voor een veilige werk- en studieomgeving? Het staat in de nieuwe bestuurscode, waar iedereen deze zomer op mag schieten.

News

Onduidelijkheid over schakeltrajecten voor hbo’ers

Het blijft gissen waarom de ene universiteit wel veel schakeltrajecten aanbiedt aan hbo’ers en de andere niet. De onderwijsinspectie heeft dat namelijk niet onderzocht, zegt de minister. De Tweede Kamer blijft met veel vragen achter.

News

Fors minder ov-boetes voor studenten

Minder studenten zijn beboet wegens het te laat stopzetten van het reisproduct op hun ov-kaart. In de eerste maanden van 2018 werd nog voor 13,2 miljoen euro aan boetes opgelegd en in diezelfde periode van dit jaar is dat bedrag geslonken tot 4,1 miljoen.

Read more articles