News

U-Today zoekt nieuwe leden redactieraad

De redactieraad van U-Today is op zoek naar twee nieuwe personeelsleden, ter versterking van de raad. De voorkeur gaat uit naar medewerkers, die de wetenschappelijke staf vertegenwoordigen.

News

Medezeggenschappers praten stevig mee over kwaliteitsafspraken

Leden van medezeggenschapsraden zijn tevreden over hun betrokkenheid bij het maken van de kwaliteitsafspraken, bleek op de Dag van de Medezeggenschap. Wel zijn ze kritisch over de beoordeling door onderwijskeurmeester NVAO.

News

Verhoging instellingstarief levert miljoenen op

De UT verwacht komend collegejaar 4,4 miljoen euro extra aan collegegelden te ontvangen, zo staat in de beleidsnota Spring Memorandum. Het grootste deel van de extra inkomsten zit in de het verhogen van het instellingstarief, het collegegeld dat visumplichtige studenten betalen.

News

Cabaretvereniging Contramime ter ziele

Contramime, de cabaretvereniging van de UT, verdwijnt door een teruglopend ledenaantal van het campustoneel. Volgende week dinsdag spelen ze hun laatste voorstelling ‘Da Capo, Al Fine’.

News

Slimme vrouw blijft riskant voor relatie

Relaties waarin de vrouw hoogopgeleid is en de man niet, stranden nog altijd vaker dan wanneer dit andersom is. Dat vrouwen tegenwoordig vaker gestudeerd hebben dan mannen, heeft daarin geen verandering gebracht.

News

Commissie-Van Rijn waarschuwt voor cherrypicking

De commissie-Van Rijn hoopt dat de Tweede Kamer haar advies over de bekostiging van het hoger onderwijs en onderzoek integraal opvolgt. Zodra de grootste knelpunten zijn opgelost, kan er vooruit worden gekeken.

News
Workshop about ethical guidelines for drones

Ethical readiness scan for drones

The use of drones for various purposes is feasible now, but are people ready for it? What are the ethical issues that could arise if these flying robots become a common sight? These questions are discussed during today’s ‘drone acceptance’ workshop organized by Space53 in the Gallery.

News

Uraad stemt in met gedragscode voertalen

Met een grote meerderheid stemde de Uraad gisteren in met de gedragscode voertalen, die daardoor komend januari van kracht is. Bijna alle leden konden zich vinden in het document. Alleen PvdUT toonde afkeur. ‘Dit faciliteert de verengelsing van de UT en gaat veel te ver’, aldus Dick Meijer.

News

‘Aanpassing experiment voucher-onderwijs niet zinvol’

Minister Van Engelshoven ziet niks in het voorstel van regeringspartijen VVD, CDA en D66 om het experiment met flexibel voucher-onderwijs voor deeltijdstudenten aan te passen. De proef kent volgens haar te veel beperkingen en er is simpelweg geen geld voor.

News

Uraad wil verwachte miljoenen terugzien in UT-begroting

De Uraad noemde het ‘teleurstellend’ dat de verwachte miljoenen uit de sectorplannen en het advies van de commissie Van Rijn niet terugkomt in het ontwerp van de begroting voor 2020, de zogenaamde kaderstelling. En hoewel de studentenfracties weinig van de financiële discussie begrepen, werd vandaag wel ingestemd.

News
Plan van aanpak in de maak

Zorgen om gestegen werkdruk

Het recent verschenen welzijnsonderzoek baart de Uraad zorgen. Vooral de gestegen werkdruk op de UT is een heikel punt, zo bleek uit de Uraad van woensdagmorgen. ‘De grens is bereikt van wat we de medewerkers kunnen vragen.’

News

Stoelinga leidt miljoenenproject voorspellend onderhoud

UT-hoogleraar Mariëlle Stoelinga leidt het project PrimaVera, dat vandaag met 5 miljoen euro gehonoreerd werd door onderzoeksfinancier NWO en het bedrijfsleven. Het geld komt grotendeels uit de eerste financieringsronde van de Nationale Wetenschapsagenda met een totaal van 61 miljoen euro voor 17 projecten.

Read more articles