News

Leerroute, major, specialisatie of track?

Hogescholen en universiteiten gebruiken soms wel dertig verschillende termen voor een specialisatie binnen een opleiding. Dat is verwarrend vinden Kamerleden, maar één definitie ligt volgens de minister niet voor de hand.

News

‘Kabinet trekt extra geld uit voor onderwijs’

Het onderwijs krijgt er voortaan jaarlijks 100 miljoen euro bij, meldden bronnen aan de NOS. Daar bovenop zouden scholen en universiteiten de komende vijf jaar 90 tot 100 miljoen euro extra tegemoet kunnen zien.

News

Studenten staken voor het klimaat

Een paar honderd studenten verlieten donderdagmiddag de collegebanken om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Met protestborden in de lucht liepen ze door de straten van Amsterdam. ‘Het momentum is er.’

News

Solar Boat Twente onthult zonneboot ‘Blue Manta’

‘Blue Manta’ is de naam van de nieuwe zonneboot van Solar Boat Twente. Het studententeam onthulde de donkerblauwe boot donderdagavond op Vliegveld Twenthe aan een paar honderd aanwezigen.

News

Geen UnionCard meer voor Saxionstudenten

Hogeschool Saxion stopt na ruim tien jaar met het vergoeden van de UnionCard voor zijn eigen studenten. Die beslissing maakte de hogeschool nadat de Student Union aangaf dat de financiële bijdrage van Saxion te laag was. De beëindiging gaat vanaf komend collegejaar in.

News

Begeleiding van studenten met een handicap moet beter

Studenten met een functiebeperking hebben vaak moeite om hun weg te vinden door het oerwoud aan regelingen. Minister Van Engelshoven beaamde woensdag in de Tweede Kamer dat de informatievoorziening te wensen overlaat.

News

Three UT spin-offs in the Academic Startup Competition

Three Twente startups - 20face, Hy2Care and LipoCoat – have entered the Academic Startup Competition. As such, the UT spin-offs are in the running to become one of the ten best ’Dutch Pioneering Innovations from Science’.

News
Create Tomorrow

‘Great minds join forces to work on great ideas’

The recently pitched big black tent on campus will host Create Tomorrow next week, on the 1st of May. More than six hundred students have already signed up for ‘world’s largest student think tank’. Today is the last day that people can sign up for the event.

News

‘Geef universiteiten geld voor tegendraads onderzoek’

Wetenschappers willen 'tegendraads' kunnen zijn, maar dat blijkt nu soms lastig, klonk het gisteren in de Tweede Kamer. Hun voorstel: geef iedere faculteit voldoende eigen middelen om te laten onderzoeken wat niemand graag hoort.

News

Kritiek op facultaire Kick-In

Studentenfractie UReka stelde woensdag tijdens de Uraad de facultaire Kick-In aan de kaak. Uit een evaluatie van de introductietijd blijkt dat met name internationale studenten negatieve geluiden over het programma laten horen.

News

Minister stelt medewerking aan NSE niet verplicht

De VVD vroeg minister Van Engelshoven of ze hogescholen en universiteiten wettelijk wil verplichten om mee te werken aan een nationale studentenenquête. Maar die ziet daar op dit moment geen reden voor.

News

Porno op UT-wifi mag, maar alleen op eigen apparaat

Een opmerkelijke constatering in de Uraad-vergadering vandaag: seksueel getinte websites bezoeken in privétijd mag op UT-wifi, maar alleen op een eigen apparaat. Dat werd duidelijk tijdens het bespreken van de digitale gedragscodes voor studenten en medewerkers.

Read more articles