News

Promovendi worden bijgespijkerd over arbeidsrecht

Promovendi Netwerk Nederland gaat samen met wetenschapsvakbond VAWO promovendi voorlichting geven over hun rechten. De onderzoekers weten daar nu vaak te weinig van, met alle gevolgen van dien.

News

UT-student Maarten de Groot wint ‘Weet ik Veel’

Maarten de Groot, bachelorstudent Management, Society & Technology, won gisteravond de RTL4-spelshow Weet Ik Veel. Hij ging naar huis met 4000 euro en een onvergetelijke ervaring. ‘Een spelshow winnen voor de ogen van anderhalf miljoen kijkers is heel gek.’

News

UT verwacht minimaal vijf miljoen uit sectorplannen

De UT verwacht tot 2024 jaarlijks vijf tot acht miljoen euro uit de nationale sectorplannen, zo staat in de begroting van 2019. Dat geld gaat direct naar de faculteiten EWI, TNW en CTW. Het rijksgeld is bedoeld voor onderwijs en onderzoek in dienst van maatschappelijke doelen.

News

Jongerenclubs verenigd in Coalitie-Y

Verschillende jongeren- en studentenorganisaties, waaronder LSVb en ISO, trekken vanaf vandaag samen met de ChristenUnie op om de toenemende druk op jongeren aan te pakken.

News

‘Coördinatie doellanden kan beter’

De coördinatie van de zeven doellanden op de UT moet een meer strategische rol krijgen, want het gebrek aan autoriteit maakt het moeilijk om landenbeleid structureel te verbeteren. Dat blijkt uit een evaluatie van het project.

News

‘Zijn er niet te veel studenten in het hoger onderwijs?’

Veel vragen en weinig antwoorden. Dat was, in een notendop, de magere opbrengst van een vier uur durend debat in de Tweede Kamer over toegankelijkheid en kansengelijkheid.

News

Minister wuift kritiek Eerste Kamer op hogere studierente weg

Partijen in de Eerste Kamer zijn bang dat het hoger onderwijs minder toegankelijk wordt als de rente op studieschulden omhoog gaat. Maar de minister ziet het probleem niet: volgens haar is de angst om te lenen helemaal niet zo groot.

News

UT steps towards bigger diversity

The UT strives to provide a diverse and inclusive working environment. As part of its diversity policy, the university has therefore introduced several measures including a ‘gender bias training’ and an ‘inclusive selection training’, both currently available to the Faculty Boards and selection committees.

News

UT-bus naar klimaatmars Amsterdam

De UT stelt een bus beschikbaar voor studenten en medewerkers die op zondag 10 maart naar de klimaatmars in Amsterdam willen. ‘Ik hoop met zoveel mogelijk mensen uit Twente op de Dam te staan.’

News

‘Studentenaantallen zijn niet beter te voorspellen’

Het onderwijsministerie heeft het zesde jaar op rij een gat in de begroting omdat het de studentenaantallen heeft onderschat. Kan dat niet anders, vragen Kamerleden opnieuw, maar de minister moet hen teleurstellen: veel beter wordt het niet.

News
Computer Science verwacht meer studenten

‘Maatregelen nodig om studentengroei op te vangen’

De bachelor Technical Computer Science lijkt komend collegejaar met honderd studenten te groeien, blijkt uit de vooraanmeldingen. Het totaal van driehonderd studenten kan de opleiding met de huidige bezetting niet aan, zegt opleidingsdirecteur Arend Rensink. Maar van een studentenstop is vooralsnog geen sprake.

News

Veertig jaar Historische Studieverzameling EWI

De Historische Studieverzameling EWI bestaat donderdag 21 februari veertig jaar. Reden voor de vrijwilligers, bestaande uit gepensioneerden van de faculteit, om een open middag te houden.

Read more articles