News

UT-woordvoerder waarnemend directeur Kennispark

UT-woordvoerder Bertyl Lankhaar gaat per direct aan de slag als waarnemend directeur van de gebiedsorganisatie Kennispark. Haar benoeming geldt vooralsnog voor een half jaar.

News

Lecture on the Iceman method: ‘We can do what science says we cannot’

UT employees Cheryl de Boer and Jet van der Werf discussed the benefits and effectiveness of the Wim Hof ‘Iceman’ method at Studium Generale. The lecture took place at the Amphitheater on Tuesday evening. ‘We are used to this comfortable world, and choosing to do something uncomfortable is a skill.’

News

Uraad: ‘Betere communicatie naar werknemers met aflopend contract’

De universiteitsraad hamerde opnieuw op duidelijke communicatie over de gevolgen van bezuinigingen voor medewerkers met een tijdelijk contract. Dat moet beter. De raad maakte dat woensdag tijdens de plenaire vergadering duidelijk aan het college van bestuur.

News
75 jaar Universiteitsfonds

‘We dragen bij aan de groei en bloei van de universitaire gemeenschap’

De Stichting Universiteitsfonds Twente (UFonds) bestaat op zondag 17 december op de kop af 75 jaar. Gisteren leverde de Enschedese burgemeester Roelof Bleker een prachtig cadeau af. Hij droeg een nog ontbrekend deel van het UT-archief officieel over.

News

Vooruitblik: rechtszaak tegen universiteiten over Israël

The Rights Forum, een pro-Palestijnse belangenorganisatie, staat donderdag in de rechtszaal van Arnhem tegenover de veertien Nederlandse universiteiten. Wat staat er op het spel?

News

Stroom valt uit in Therm: 300 studenten weggestuurd tijdens tentamen

Zo'n 300 studenten zijn woensdagochtend weggestuurd tijdens het maken van een tentamen Data Science. Oorzaak: de stroom viel uit in tentamengebouw Therm.

News

Thermometer in de wetenschap: hoe voelt u zich?

De leden van De Jonge Akademie steken de thermometer in de Nederlandse wetenschap: hoe zit het eigenlijk met stress, plezier en de sociale veiligheid van onderzoekers?

News

Geen nieuwjaarsontbijt voor UT’ers

Het nieuwjaarsontbijt op de UT gaat niet door. Bezuinigingen nopen tot het afgelasten van deze traditie.

News

260 Roemenen kregen studiefinanciering via oplichtingstruc

Een Roemeense organisatie heeft in de afgelopen vijf jaar 260 studenten aan fictief werk geholpen, zodat ze in Nederland studiefinanciering konden aanvragen. Dat blijkt uit antwoord op Kamervragen.

News

‘Tijdelijke’ benoeming vicedecaan EEMCS in strijd met bestuursreglement

De recente benoeming van de vicedecaan onderwijs bij de faculteit EEMCS is in strijd met het bestuurs- en beheersreglement van de UT. Toch was er volgens decaan Joost Kok geen andere oplossing vanwege ‘uitzonderlijke omstandigheden’.

News

PVV-zege doet nog altijd pijn: ‘We zijn pessimistisch, maar strijdbaar’

Bij een deel van de studenten en docenten is de verkiezingsoverwinning van de PVV hard aangekomen. Sommige universiteiten en hogescholen erkennen dat, al kiezen ze meestal voorzichtige bewoordingen.

  • EN
  • NL
News
YAT members on internationalisation debate and election results

'It’s the gradual change I fear’

The internationalization debate and language policy, the recent election results and the UT’s financial issues. These developments feel like a ‘perfect storm’ for Young Academy Twente members Caroline Fischer and Canan Acar. ‘People are angry at the system and are looking for scapegoats.’

  • EN
  • NL
News
YAT-leden over kwestie internationalisering en verkiezingsuitslag

‘Het is de geleidelijke verandering waar ik bang voor ben’

Het internationaliseringsdebat, het taalbeleid, de recente verkiezingsuitslag én de financiële problemen van de UT. Die ontwikkelingen voelen voor Jonge Akademie Twente-leden Caroline Fischer en Canan Acar als een 'perfecte storm'. 'Mensen zijn boos op het systeem en zoeken zondebokken.'

Read more articles