News

KNAW: Maatschappelijke impact van onderzoek niet te voorspellen

Overheid en universiteiten kunnen van alles doen om de maatschappelijke impact van wetenschappelijk onderzoek te vergroten. Maar pas op met financiële prikkels, waarschuwt wetenschapsgenootschap KNAW, want die kunnen averechts werken.

News

West Side Story eerste musical InSPE

InSPE, een cultureel initiatief van zes UT’ers, werkt aan de productie van de musical West Side Story. Na een moeilijke financiële start is er hulp van een anonieme geldschieter. Nu nog de hoofdrolspeler vinden.

News

Giels Brouwer no longer the CEO of SciSports

SciSports has announced a change in its leadership. The UT spin-off has appointed entrepreneur Louis Kinsbergen as its new CEO. Kinsbergen has replaced the company’s founder and UT alumnus Giels Brouwer, who will now have the position of Chief Innovation Officer.

News

Analyse: Hollebolle Gijs en de minister

Gisteren verdedigde minister Van Engelshoven haar begroting in de Tweede Kamer. Ze koos voor de aanval en verwees kritiek op haar beleid naar het land der sprookjes. Maar wat wilde ze daarmee bereiken?

News

Rechters Brazilië: politie heeft niets te zoeken op universiteiten

De militaire politie in Brazilië heeft zich in de aanloop naar de verkiezingen intimiderend gedragen tegen politieke tegenstanders van de nieuwe president Jair Bolsonaro. Dat moet stoppen, bepaalde het Hooggerechtshof gisteren.

News

Bindend studieadvies: minister wilde steen in vijver gooien

Gaat minister Van Engelshoven paal en perk stellen aan het bindend studieadvies, zoals ze bij de opening van het academisch jaar zei? Ze wilde vooral een discussie losmaken, zegt ze nu.

News

Nu zijn we wel excellent genoeg

De aandacht voor excellentie in de wetenschap is doorgeschoten, vindt het Rathenau Instituut. Sommige vakgebieden raken inmiddels in de verdrukking. Ook het onderwijs heeft eronder te lijden.

News

NWO onzorgvuldig bij beursaanvraag zwangere wetenschapper

Onderzoeksfinancier NWO is onzorgvuldig te werk gegaan bij het beoordelen van een subsidieaanvraag van een zwangere wetenschapper. Ze mag dezelfde aanvraag opnieuw indienen, oordeelt de Raad van State vandaag.

News

UT-onderzoeker wint NWO-prijs voor natuurkunde

De recent gepromoveerde Xiaojue Zhu heeft met zijn proefschrift over turbulentie de NWO Natuurkunde Proefschrift Prijs 2018 gewonnen. Hij ontvangt de geldprijs van tienduizend euro op 22 januari tijdens het natuurkundecongres ‘Physics@Veldhoven’.

News

DSIF en SU werken aan centrum voor ondernemerschap

Het Dutch Student Investment Fund (DSIF) zet samen met onder andere de Student Union een centrum voor ondernemerschap op. Het doel is studentondernemers wegwijs maken in het landschap van financiers en subsidieverleners.

News

Verjaardag UT in nieuw jasje

Vier wetenschappers spreken dit jaar de diesrede uit. Talent is het sleutelwoord: drie veelbelovende onderzoekers vertellen hun verhaal. Hoogleraar Peter-Paul Verbeek reflecteert op het thema.

News

Tweede Kamer wil beter zicht op onderwijsinvesteringen

Wat gebeurt er allemaal met het geld dat universiteiten en hogescholen krijgen? Het blijft een bron van frustratie voor Kamerleden dat dit zo onduidelijk is, bleek gisteren in de Tweede Kamer.

Read more articles