News

Nieuw tapijt UB na waterschade

De vloerbedekking van de stilteruimtes in de universiteitsbibliotheek was na de hoosbui eind juli niet meer te redden. Door waterschade wordt in de Vrijhof zo’n 1200 vierkante meter aan tapijt vervangen, zegt Ray Klumpert, hoofd van de afdeling onderhoud en vastgoed. ‘We hopen dat dit voor de eerste tentamenperiode lukt.’

News

‘Mannen zullen niet snel vragen hoe een spiraaltje werkt’

Jongeren gebruiken lang niet altijd voorbehoedsmiddelen en weten er vaak minder over dan ze zelf denken. Een ‘anticonceptiecamper’ toert deze week langs studentensteden om hun kennis bij te spijkeren.

  • EN
  • NL
News

'Start up problems' Hogekamp, conditions changed

Students have to pay a lot in advance and the requirements are unclear. That is the summary of a message in the UT Facebook group for international students about the new studios in the Hogekamp building. In the meantime, rental agency Camelot has changed its conditions.

  • EN
  • NL
News

‘Opstartproblemen’ Hogekamp, voorwaarden aangepast

Studenten moeten vooraf te veel betalen en de voorwaarden zijn onduidelijk. Dat is de strekking van een bericht in de Facebookgroep voor internationale studenten over de nieuwe studio’s in de Hogekamp. Intussen heeft verhuurder Camelot zijn voorwaarden aangepast.

News

Ondertussen deze zomer…

Wat was het een hete zomer! Toch kwam de wereld bepaald niet tot stilstand. Studenten gingen over de schreef, zwendelaars profiteren van de woningnood en wetenschappers belanden in dubieuze tijdschriften. Een kleine bloemlezing.

  • EN
  • NL
News

Kick-In start met ‘overweldigende’ openingsmarkt

De Kick-In begon vandaag traditiegetrouw met de openingsmarkt. De eerstejaarsstudenten slenterden onder het genot van een stralende zon de campus op, om zich te laten onderdompelen in alles wat de universiteit, haar verenigingen en het studentenleven te bieden hebben.

  • EN
  • NL
News

Kick-In off to an ‘overwhelming’ start

As is tradition, the Kick-In started with the opening market yesterday. With clear skies above, the freshmen made their first steps on campus to indulge in everything the UT, its associations and student life has to offer.

News

Minister steunt zwangerschapsbeleid NWO

Hindert een zwangerschap de carrière van vrouwelijke wetenschappers? Aan onderzoeksfinancier NWO zal het niet liggen, meent minister Van Engelshoven.

News

UT valt uit top 500 Shanghai Ranking

De UT is niet langer een top 500 universiteit in de Shanghai Ranking. Na meer dan tien jaar stabiel tussen plek 300 en 400 te hebben gebivakkeerd, staat de UT dit jaar volgens de vorige week gepubliceerde ranglijst wereldwijd tussen plek 501 en 600.

News

Tien miljoen voor onderwijsbeurzen ontwikkelingslanden

Nederland trekt ruim tien miljoen euro extra uit om burgers uit ontwikkelingslanden hier te laten studeren. In masters of korte cursussen doen ze kennis op over onderwerpen als waterbeheer en landbouw, die ze thuis weer kunnen inzetten.

News

Overschot aan vrouwen in studentensteden

Het is ongelijk verdeeld in de wereld. In de meeste studentensteden wonen meer jonge vrouwen dan jonge mannen, terwijl het in sommige steden juist omgekeerd is. Enschede heeft bijvoorbeeld een 'overschot' aan mannen.

News

Zes vragen over de toeloop van internationale studenten

Het worden er steeds meer, ze slapen in tenten en niet iedereen is even blij met ze. Het studiejaar is nog niet begonnen of de internationale studenten zijn alweer volop in het nieuws. Hoe zit het ook alweer met al die studenten uit het buitenland?

News

LSVb hekelt hoge huurprijzen, Enschede opvallend goedkoop

Studenten betalen vaak tientallen euro’s te veel huur, waarschuwt de Landelijke Studentenvakbond. Amsterdam en Utrecht zijn nog altijd de duurste steden, terwijl kamers in Enschede opvallend goedkoop zijn.

News

‘Als het aan mij ligt gaan we door met InspireU’

De eerste zomerschool van Pre-U, InspireU, is achter de rug. Directeur Pieter Boerman ziet een vervolg volgend jaar zitten, maar die beslissing ligt uiteindelijk bij de decanen en het college van bestuur.

Read more articles