Een van deze studentes is Noor Verhoeven. ‘Ik ben net verhuisd naar Enschede, maar ik kom uit het nabijgelegen Borne. Ik verwacht vooral veel gezelligheid de komende week en hoop veel nieuwe mensen te leren kennen tijdens deze introductie. Ik ga Creative Technology studeren en ben benieuwd naar wat het studentenleven hier allemaal te bieden heeft in Enschede.’
Gratis pizza
Een andere recent aangekomen nieuweling is civiele techniek-studente Arousha Tofigh. ‘Ik vind het nu al heel erg interactief. Ik ben net verhuisd naar Nederland en woon nu op de campus. Voorheen woonde ik in Dubai en ik zou graag kennis willen maken met andere internationale studenten of studenten uit Dubai. Ik ben geïnteresseerd in de sporten en heb net een gratis pizza gehad. Waar ik momenteel erg blij mee ben, is dat ik een fiets heb. Het is nu veel gemakkelijker om ergens te komen.’
Verderop, bij de stand van Dimensie, is het al flink druk. De voertaal is Engels, maar er wordt met vlagen ook Duits en Nederlands gesproken. Bestuursleden en hun opvolgers zijn druk bezig met de nieuwe studenten overtuigen van het belang om aan te sluiten bij de studievereniging. ‘Het gaat prima’, vertelt Julian Steinke, de huidige voorzitter van Dimensie. ‘Er zijn weer behoorlijk wat internationale studenten die zich hebben ingeschreven voor de studie. Ik denk dat we kunnen rekenen op 80 procent internationale studenten, wat voor ons naar verwachting is.’
Overweldigend
Een van de nieuwe psychologiestudenten is Justin Ueckmann uit Duitsland, nu woonachtig in Enschede: ’De Kick-In is erg overweldigend. Niet alleen qua informatie, maar ook qua indrukken. Ik heb wel erg veel plezier en de meeste mensen zijn rond mijn leeftijd, wat omgang met anderen gemakkelijker maakt. Waar ik vooral zin in heb? De sportdag morgen en vooral ook de poolparty.’
Wie ook alle informatie nog moet laten bezinken is Jaime de Bruin. ‘De markt staat momenteel in het teken van veel promotiefolders. Ik hoop hier in Enschede kennis te maken met veel nieuwe mensen. Ik denk dat ik ook aan de gang moet voor mijn studie, maar om heel eerlijk te zijn heb ik vooral zin in de studentenfeesten. Ik ga civiele techniek studeren en heb me al ingeschreven bij ConcepT. Daarnaast ben ik ook actief als kickbokser en wil ik trainingen gaan geven. Fitnessen staat ook zeker op het programma.’
Jongleren en gratis hamburgers
Wat rustiger is het bij de stand van de jongleervereniging CatchUp. Judith Frissen van CatchUp vertelt dat veel mensen proberen om te jongleren, zij het met wisselend succes. ‘Ze blijven even rondhangen en wandelen dan verder. We zijn een kleine vereniging met momenteel 21 leden. We hopen na onze introductietrainingen natuurlijk op wat meer leden. Het leuke aan een kleine vereniging is dat je alle mensen persoonlijk kent, wat zorgt voor een informele sfeer.’
Hoe anders is het bij studentenvereniging Taste: daar zit het terras vol. ‘Het loopt weer lekker’, zegt Reinoud Mulder. ‘Ik houd me alleen bezig met de Kick-In als commissielid. We zijn nu als vereniging dertig jaar oud, ons lustrumjaar dus. We gaan groots uitpakken. De kiddo’s staan in de rij voor de gratis hamburgers en de sfeer is fantastisch. Mijn advies: kom vooral langs en pak hier en daar een mooi feestje mee.’
Draaiboeken
De persoon die de gehele operatie moet overzien heet Elin Biel, voorzitter van de Kick-In commissie. ‘We verwachten zo’n 1600 à 1700 studenten, dat is meer dan vorig jaar. Tot nu toe verloopt alles goed. Natuurlijk zijn er altijd wel kleine dingetjes waar niet aan is gedacht en waar ter plekke een oplossing voor moet komen, maar we zijn niet tegen obstakels aangelopen. We hebben draaiboeken voor alle activiteiten. Daarbij zijn al die activiteiten nog ingericht op wisselende weersomstandigheden, zoals extreem heet weer, nat weer of weer dat er net tussenin zit.’
‘Steeds duurzamer’
Een van de dingen die deze Kick-In extra aandacht krijgt, is duurzaamheid. ‘Dit is moeilijk om van het ene op het andere jaar aan te passen’, zegt Biel. ‘Maar we hebben nu tassen en flessen van gemakkelijk recyclebaar materiaal. Ook doen we aan afvalscheiding. Op deze manier streven we naar steeds duurzamere introductieperiodes.’
‘Ook hebben we meer aandacht besteed aan de masterintroductie en deze naar een hoger niveau getild. Hierin hebben we ook meer focus op carrière gelegd, aangezien dat voor veel masterstudenten interessant is. Mijn aanrader dit jaar? De openluchtbioscoop op de Oude Markt.’
Weersvoorspelling: weekend slecht, daarna beter
Jordi Huirne, meteoroloog bij Weeronline, geeft een weersvoorspelling voor de introductieperiode:
‘Vandaag wordt voorlopig de laatste warme zomeravond. Rond zonsondergang is het 25 graden. Onder een vrij heldere hemel koelt het vannacht verder af naar 14 graden. Morgen warmt het snel op naar 25 graden. In de middag ontstaan in het zonnige oosten geleidelijk stapelwolken, maar blijft er ook nog ruimte voor de zon. Met 27 graden wordt het opnieuw broeierig warm.’
‘In de avond en in de nacht naar vrijdag wordt de zomerse warmte verdreven. Er trekken vanuit het noordwesten buien over het land. Sommige exemplaren gaan gepaard met onweer. De minimumtemperatuur komt uit rond 14 graden.’
‘Vrijdag bevinden we ons voor het eerst sinds 24 juni in frisse lucht. Het wordt 20 graden. Vanaf de Noordzee trekken regen- en onweersbuien over het land, met kans op hagel. Zaterdag trekken talrijke regen- en onweersbuien over het land. Daarbij is opnieuw kans op hagel. Er is veel bewolking, maar de zon laat zich ook af en toe zien en het is dus zeker niet de hele dag slecht weer. Opnieuw zijn de zonkansen ’s middags het grootst. Het wordt maximaal slechts 18 graden. Een stevige westen- tot noordwestenwind maakt het voor het gevoel nog frisser.’
‘Zondag is de kans op buien kleiner. Met maxima van 19 graden wordt het iets minder fris. Na zondag stroomt er iets warmere lucht binnen, waardoor het maximum uitkomt op 21 graden. Maar er is nog wel kans op een bui. De dagen daarna wordt het overwegend droog met wolkenvelden en zonnige perioden. Er is kleine kans op een lokale bui. De temperaturen zijn dan zeker aangenaam, met 22 tot 25 graden.’