News

Euroïd Holleboom naar WK-roeien

Minke Holleboom (22), UT-student technische geneeskunde, gaat volgende week naar het WK voor roeiers onder 23 jaar in het Poolse Poznan. De Euros-roeister start in de dubbelvier. Het wereldkampioenschap begint woensdag 25 juli en duurt tot en met zondag 29 juli.

News

‘Mentale druk jongeren vergt maatschappelijke aanpak’

Jongvolwassenen ervaren mentale druk omdat ze uit alle macht proberen te voldoen aan dwingende maatschappelijke normen. Ze zoeken oplossingen in hun eigen binnenwereld, maar voor de achterliggende oorzaken van hun probleem is te weinig aandacht.

News
Reportage: Electric Superbike racet eerste circuitrondes

Als een straaljager de baan over

Een brandende zon, een afgelegen circuitje en een handvol fanatieke UT-studenten met een elektrische motor. Dat waren de ingrediënten voor de eerste circuittestdag in Drenthe van studententeam Electric Superbike Twente.

News
Hypatia-campagne

Faculteitsraad EWI oneens met werving vrouwelijke hoogleraren

De faculteitsraad van EWI ziet het niet zitten om coûte que coûte een vrouwelijke hoogleraar te werven. Dit negatieve advies gaf de raad eind juni aan decaan Joost Kok. Maar die gaat er niet in mee. Hij vindt een betere genderbalans belangrijk.

News

Praktisch alle colleges overdag

Avondcolleges zijn bijna niet nodig komend collegejaar. Dat zegt Hans Oeloff, directeur Centre for Educational Support (CES). ‘Er wordt maximaal twee keer een college in de vroege avond geven.’

News

Oproep: ‘Geef geld voor schakelprogramma’s’

Het leidt tot grote problemen dat universiteiten geen financiering krijgen voor schakelprogramma’s tussen bachelor en master, schrijven de Landelijke Studentenvakbond en enkele universiteitsraden in een brief aan de Tweede Kamer.

News

Veni-beurzen voor drie UT’ers

UT-onderzoekers Suzanne Janssen, Guillaume Lajoinie en Jelmer Renema ontvangen een Veni-beurs ter waarde van maximaal 250.000 euro. Dat maakte de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) maandag bekend.

Solar Boat Twente

Geen podiumplek voor Solar Boat Twente

Solar Boat Twente behaalde afgelopen weekend geen podiumplek bij de Monaco Solar Boat Challenge. Een kapotte boot zorgde ervoor dat het team zich niet kwalificeerde voor de slalom. Maar in een laatste ererace versloegen de Twentse studenten wel het team van de TU Delft.

News

Meer eerstejaars verwacht in hoger onderwijs

Als de voortekenen niet bedriegen, kunnen hogescholen en universiteiten in september veel eerstejaars verwelkomen: er hebben zich meer studenten aangemeld dan vorig jaar. De UT heeft twee procent meer vooraanmeldingen ten opzichte van het jaar ervoor.

News

Opening of the Academic Year 2018/2019

The keynote speech at the Opening of the Academic Year 2018-2019 will be presented by Annemieke Nijhof, UT alumna and CEO of Tauw. The event will also feature music by Isaac Gracie and an awards ceremony.

News
Human-technology relations conference

A critical look at technologies shaping our lives

Around 300 scholars from different disciplines have gathered at the DesignLab to discuss human-technology relations. The three-day conference that started last Wednesday has been hosting people from all over the world to discuss ethical, political, and existential implications of technologies.

News

Universiteiten, verwacht geen extra geld voor schakeltrajecten

Minister Van Engelshoven van Onderwijs gaat universiteiten geen extra geld geven voor schakelprogramma’s. Ze hebben geld genoeg en bieden ze toch wel aan, denkt ze. Maar de universiteiten zouden zulke financiering ‘volstrekt logisch’ vinden.

Read more articles