Solar Boat Twente

Chaotische start Solar Boat Twente

Solar Boat Twente staat op een achtste plaats na het vroegtijdig gestaakte eerste onderdeel van de Monaco Solar Boat Challenge. Steeds hogere golven leverden deelnemers veel averij op. Twente bleef relatief ongeschonden, maar moet alle zeilen bijzetten voor een podiumplek.

News

Minister over Saxion, Armeense genocide en Galileo Galilei

Jazeker, schrijft minister Van Engelshoven, Galileo Galilei mocht zijn omstreden werk in Nederland publiceren en voormalig Saxion-studente Shayno Numansen mag hier vrijuit spreken over de Armeense genocide.

News

Studenten zetten zich in voor kinderen en ouderen

Studentenvereniging Taste verzorgde samen met kinderen van groep 7 van de openbare basisschool Twekkelerveld een speciaal ontbijt voor bewoners van zorginstelling Livio. Pannenkoeken, jus d’orange, eieren en een dans- en breakdancevoorstelling stonden op het menu.

News

Nieuw onderzoek: geen gelijke kansen bij selectie

Sommige groepen jongeren maken minder kans bij selectie aan de poort in het hoger onderwijs, zonder dat daar een goede verklaring voor is. Dat staat in een nieuw rapport over selectie van studenten.

News

Jonggehandicapten niet langer ‘beboet’ voor studie

Jonggehandicapten worden straks niet meer gekort op hun Wajong-uitkering als ze gaan studeren. Dat moet het aantrekkelijker maken om door te leren, schrijft staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer.

News
Overname

LioniX in Koreaanse handen

UT-spin-off LioniX International en dochterbedrijf PHIX zijn voor driekwart overgenomen door het Koreaanse Magic Micro. Met de overname is een bedrag van 25,5 miljoen euro gemoeid.

News

Minister: voor universiteit geldt ‘openbaar, tenzij’

Transparantie bij universiteiten is van groot belang, schrijft minister van Engelshoven (OCW) in antwoord op Kamervragen van SP’er Frank Futselaar. ‘Hierbij hoort dat informatie gedeeld wordt vanuit het ‘openbaar, tenzij’ principe.

News

Selectiekosten mogen straks écht niet meer

Vanaf september 2019 moet het echt afgelopen zijn met de hoge selectiekosten die sommige opleidingen hun aankomende studenten in rekening brengen, schrijft de minister aan de Tweede Kamer. Maar wat zijn de alternatieven?

News

Half collegegeld, krijg ik dat ook?

De kogel is door de kerk: voortaan betalen eerstejaars nog maar de helft van het wettelijk collegegeld. Maar geldt dat ook als je in deeltijd studeert, of aan een university college, of bij een niet-bekostigde instelling?

News

Nieuw beheer, nieuwe start voor Classroom of the Future

Het eigenaarschap en beheer van Classroom of the Future komt bij DesignLab te liggen. Voorheen was die taak in handen van LISA. ‘Voor DesignLab is het eigenaarschap reden om vaart te zetten achter nieuwe initiatieven’, aldus projectmanager Miriam Iliohan.

News

Kabinet onbuigzaam over versobering expat-subsidie

Het kabinet gaat bij de versobering van de zogenoemde expat-subsidie geen uitzondering maken voor wetenschappers. De overgangsregeling waar universiteiten en hogescholen om hadden gevraagd, gaat er niet komen, schrijft staatssecretaris Menno Snel.

News

Eerste Kamer steunt halvering collegegeld tandenknarsend

De Eerste Kamer gaat vandaag instemmen met de halvering van het collegegeld voor eerstejaars studenten. Dat hebben de senatoren gisteravond in hun debat aangekondigd.

Read more articles