News

Coronapandemie ijlt na bij studenten

De impact van de coronacrisis is nog altijd zichtbaar in het onderwijs, blijkt uit nieuw onderzoek. Vooral in het hbo vallen veel studenten uit. Wel lijkt de mentale gezondheid van studenten enigszins verbeterd.

News

DUO-schulden door toeslagenaffaire niet kwijtgescholden

Het demissionaire kabinet negeert een motie van de Tweede Kamer rond het saneren van studieschulden die veroorzaakt zijn door de toeslagenaffaire. Er zou al genoeg maatwerk mogelijk zijn, is de redenering.

News
‘Met als uiteindelijke doel nul verkeersdoden’

Alireza Alemi bij Slush met camera-app die wegdek scant

Inspectigence van postdoc Alireza Alemi is een van de twaalf UT-bedrijven die momenteel in Helsinki bivakkeert voor Slush, het grootste start-upevenement ter wereld. Alemi ontwikkelde de app InspectiMark, dat van een smartphone een dashcam maakt. ‘Met als uiteindelijke doel nul verkeersdoden.’

News

UT scherpt beleid eigen apparatuur en software aan

Geen gevoelige UT-gerelateerde informatie opslaan op een eigen apparaat en geen ongecontroleerde applicaties gebruiken voor gevoelige bedrijfs- of persoonsgegevens. Dat is in een notendop nieuw beleid, waarmee de UT het bewustzijn voor veilig digitaal werken onder medewerkers wil vergroten.

News

Voormalig PvdA-minister Plasterk inderdaad nieuwe verkenner

Het lekte gisteren al uit en vandaag is het bevestigd: voormalig PvdA-politicus Ronald Plasterk gaat als verkenner onderzoeken met welke partijen de PVV een nieuw kabinet zou kunnen vormen.

News
Flinke afvaardiging naar Finse hoofdstad

Start-ups van UT naar Slush Helsinki, op zoek naar inspiratie en investeerders

Met twaalf start-ups is de UT aanwezig bij Slush in Helsinki. De technologieconferentie in de Finse hoofdstad staat bekend als grootste start-upbijeenkomst van de wereld. Het belangrijkste doel is om de vooral tech-gedreven bedrijven in contact te brengen met investeerders.

  • EN
  • NL
News
Ombudsman Han Warmelink over jaarverslag

‘Het besef dat klachten hier thuishoren, duidt op volwassenheid’

Ombudsman Han Warmelink is in zijn jaarverslag positief over de zelfreflectie die de HR-afdeling toonde en constateert dat de UT minder paniekerig omgaat met conflicten. Daarentegen zijn er wel zorgen over de kwetsbare positie van bepaalde PhD’s.

  • EN
  • NL
News
Ombuds officer Han Warmelink on annual report

'Being aware that complaints belong here is a sign of maturity'

Ombuds officer Han Warmelink's annual report is positive about the self-reflection shown by the HR department and notes that the UT is handling conflicts less 'panicky'. However, there are concerns about the vulnerable position of certain PhD candidates.

News

Caribische studenten met Koninkrijksbeurs naar Nederland

Zo’n 120 studenten per jaar kunnen vanaf volgend collegejaar met een ‘Koninkrijksbeurs’ stagelopen of op uitwisseling gaan. Die beurs is vooral bedoeld voor Caribische studenten.

News

Bezuinig niet op onderwijs, waarschuwt Onderwijsraad

Het onderwijs is ‘van groot politiek belang’, schrijft de Onderwijsraad in een brief aan het komende kabinet. ‘Verbeter het onderwijs, ga niet bezuinigen en doe iets tegen ongelijke kansen,’ luiden enkele adviezen.

News

PVV-verkenner weg vanwege fraudeverdenking bij Universiteit Utrecht

PVV-senator Gom van Strien heeft zijn taak als verkenner voor een nieuw kabinet neergelegd. Er is aangifte tegen hem gedaan van oplichting bij zijn voormalige werkgever, een dochterbedrijf van de Universiteit Utrecht.

News
Verkiezingsuitslag stemlokaal Bastille bekend

GroenLinks-PvdA de grootste op de campus

GroenLinks-PvdA kreeg afgelopen woensdag de meeste stemmen op de campus. De combipartij van lijsttrekker Frans Timmermans ontving in de Bastille 34,1 procent van de stemmen. De gegevens per stemlocatie werden vandaag bekendgemaakt.

News

Nieuws gemist? UT past LTSH aan & ERC-beurs voor drie UT-wetenschappers

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Read more articles