News

DUO is 2 miljoen keer gebeld en nam 1 miljoen keer op

In 2017 is er ruim twee miljoen keer naar de Dienst Uitvoering Onderwijs gebeld. Minder dan één miljoen van die telefoontjes zijn daadwerkelijk beantwoord, blijkt uit een overzicht.

News

UT 124e in top 200 meest internationale universiteiten

Vier Nederlandse universiteiten staan in de top 200 van meest internationale universiteiten ter wereld, meldt het tijdschrift Times Higher Education. Maastricht is zelfs doorgedrongen tot de top 10. De UT staat op plek 124.

News

Meldpunt voor slechte stagebegeleiding

Studenten zijn lang niet altijd te spreken over de stagebegeleiding door hun universiteit of hogeschool. Het Interstedelijk Studentoverleg (ISO) lanceert daarom vandaag, op de dag van de stagiair, een meldpunt voor slechte stagebegeleiding.

News

Welke universiteit is kampioen van Nederland?

Hoe vergelijk je de wetenschappelijke prestaties van universiteiten? Dat mag je zelf bepalen, zegt de nieuwe Leiden Ranking. Op hun eigen manier zijn Delft, Utrecht en Leiden de nummer één.

News

‘Onderzoekers actiever helpen met valorisatie’

Jaap Beernink, directeur Novel-T, wil de Holding Technopolis Twente (HTT) naar een volgende fase brengen. In deze holding zijn de valorisatieactiviteiten van de UT ondergebracht. Volgens Beernink is hier de wet van de remmende voorsprong opgetreden.

  • EN
  • NL
News

UT-verkiezingsdebat op O&O-plein

Internationalisering, medezeggenschap en studiedruk: er is genoeg om te bespreken tijdens hét UT-verkiezingsdebat. De lijsttrekkers van de partijen, zowel studenten als medewerkers, gaan daarom op 28 mei met elkaar in discussie op het O&O-plein.

  • EN
  • NL
News

Debate to kick off University Council Elections

Internationalization, participation and student stress: many hot topics to discuss during the UT Council Debate. On Monday, 28 May at 12.45, the party leaders will engage each other in a debate. The event is organized by U-Today and Studium Generale.

News

UT voor de rechter vanwege verengelsing

De Vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) daagt de UT samen met de Universiteit Maastricht en de Inspectie van het Onderwijs, voor de rechter. Dat meldt actualiteitenprogramma Nieuwsuur donderdagavond. Volgens BON overtreedt de UT de wet door zonder geldige reden Engels als voertaal te gebruiken. De UT ziet de dagvaarding 'met vertrouwen tegemoet'.

News

Online sfeer op de campus proeven

Meer dan 500 potentiële studenten brachten gisteren online een bezoekje aan de UT tijdens de allereerste ‘Online Open Days’. Jip Lukkien, student communicatiewetenschap, werkte mee aan deze dag.

News
Cyber security

UT stopt met antivirussoftware Kaspersky

De UT kijkt of het versneld kan stoppen met de antivirussoftware Kaspersky Lab. Dit naar aanleiding van een advies van de Rijksoverheid, die waarschuwt dat Kaspersky door de Russische overheid gedwongen kan worden om samen te werken. Dat zou mogelijk een groot veiligheidsrisico vormen.

News

Slechter én beter studeren dankzij sociale media

Steeds meer jongeren vinden dat hun studieresultaten lijden onder het gebruik van sociale media. Maar er zijn er ook die zeggen dat het juist beter gaat met hun studie dankzij Facebook, Twitter, WhatsApp enzovoorts.

News

Technische geneeskunde richting officiële BIG-registratie

Technisch geneeskundigen moeten permanent worden opgenomen in het BIG-register. Dat adviseert een evaluatiecommissie na een periode van tijdelijke bevoegdheid. De nieuwe beroepsgroep van technisch geneeskundigen is ontstaan aan de UT.

News

UT researcher now a ‘Face of Science’

PhD candidate Koen de Koning has become the first UT researcher to be selected by KNAW as a ‘Face of Science’. This role includes writing blogs about the life of a scientist and De Koning’s first entry was just published today.

Read more articles