News

Student Hotels: ‘Waarom moeten alle kamers even duur zijn?’

Bij The Student Hotels hebben ze schoon genoeg van de kritiek van de Landelijke Studentenvakbond. ‘Wij verbreden het woningaanbod voor studenten alleen maar’, zegt directeur Frank Uffen. ‘Bovendien krijgen ze bij ons meer dan alleen een kamer.’

News
Studententeam

Solar Boat: klaar voor het vaarseizoen

Het UT-studententeam Solar Boat Twente maakt zich op voor het NK Zonnebootrace in het Friese Akkum aankomend weekeinde. De blauwe boot is inmiddels technisch goedgekeurd.

News

Bestuursbeurzen Vindicat definitief ingetrokken

De bestuursleden van het Groningse studentencorps Vindicat moeten het dit jaar definitief zonder bestuursbeurzen doen. Dat hebben de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool vandaag besloten. Het corps had een nieuwe mishandeling niet gemeld.

News

NWO-beurs: extensie van extensieregel

Niet alleen moeders, ook hun partners (m/v) mogen nu langer de tijd nemen bij het aanvragen van een NWO-beurs. ‘Nederland neemt internationaal het voortouw’, zegt NWO-voorzitter Stan Gielen, die enthousiaste reacties krijgt op de maatregel.

News

LSVb waarschuwt zusterbonden tegen Student Hotels

De Landelijke Studentenvakbond heeft zusterbonden in andere Europese landen afgelopen week gewaarschuwd tegen The Student Hotels, waarin studenten geen gewone huurbescherming hebben.

News

4TU investeert 22 miljoen in onderzoek

De 4TU.Federatie kent 22 miljoen euro toe aan vijf onderzoeksprogramma’s binnen het thema ‘High Tech for a Sustainable Future’. Het gaat om een financiering over een periode van vijf jaar. De UT levert drie van de vijf programmacoördinatoren.

News

Ook in de collegebanken was het oorlog

Er zaten in de Tweede Wereldoorlog veel studenten in het verzet: ze staakten, hielpen onderduikers of voerden zelfs liquidaties uit. Maar de keuze om in verzet te gaan, was niet vanzelfsprekend, vertelt historicus Jeroen Kemperman.

News

Onderwijs loopt lekker in EU

De universiteiten en hogescholen van de Europese Unie liggen op stoom. Bijna veertig procent van de burgers tussen de dertig en 34 jaar heeft een diploma in het hoger onderwijs behaald. Vrouwen hebben hun voorsprong verder vergroot.

News

Gevluchte wetenschappers krijgen beurs

Wetenschapsfinancier NWO trekt 750 duizend euro uit voor gevluchte onderzoekers die hun carrière weer willen oppakken. Sigmund Freud en Albert Einstein waren ook vluchtelingen, is de gedachte.

News

EU Commissie wil wetenschapsbudget flink verhogen

Als het aan de Europese Commissie ligt, gaat het EU-budget voor onderzoek en innovatie flink omhoog. De commissie wil ook meer investeren in jongeren en heeft het beoogde budget voor uitwisselingsprogramma Erasmus+ verdubbeld.

News
WK Rusland

SciSports ondersteunt Rode Duivels op WK

Data-analysebedrijf en UT-spin-off SciSports ondersteunt het Belgische nationale voetbalteam richting het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Ook tijdens het toernooi, dat op 14 juni begint, maakt de technische staf gebruik van de data-intelligentie van de Enschedeërs.

News

Outdoor swimming pool to open a week earlier

Grab your swimsuit! The outdoor swimming pool at the UT campus will open a week earlier than planned. You are welcome to use it already from next Monday, the 7th of May.

Read more articles