News

Topdrukte bij MijnDUO na grootscheepse vernieuwing

Ze stonden al in de startblokken, de studenten die iets wilden regelen op MijnDUO. Het systeem was gisteren voor het eerst in een maand tijd weer in de lucht en het liep meteen storm.

News
OBP-vrouwennetwerk viert tienjarig bestaan

Apengedrag op kantoor

Het OBP-vrouwennetwerk bestaat tien jaar. Om dat te vieren, is er op donderdag 24 mei een lunchlezing in het Amphitheater. De spreker spiegelt het gedrag van apen met de verhoudingen op de werkvloer.

News
UT’ers met de bus naar theater op het stand van Almere

‘Bijzonder om te bezoeken’

Vrijhof Cultuur organiseert een busreis naar Almere om daar het theaterspektakel MARE te bekijken. Theatergezelschap Vis à Vis speelt daar op zondag 27 mei een voorstelling die onder andere in een kuub water plaatsvindt. ‘Een optreden om niet snel te vergeten’, aldus cultuurcoördinator Tineke Grootenboer.

News
Rector wil zuinig zijn op talenten

Ruimte voor verlof in tenuretrack

Onderzoekers krijgen de mogelijkheid om hun tenuretrack maximaal een jaar te onderbreken voor zorgtaken of zwangerschaps- en ouderschapsverlof. Het CvB stelt deze aanpassing voor in het beleid voor talentvolle wetenschappers. De Uraad spreekt zich in mei uit over het voorstel.

News

TEDxTwenteU: ‘Your water footprint revealed’

This year’s edition of TEDxTwenteU, with the theme ‘Building Bridges’, will take place tomorrow, Wednesday May 2nd , at Concordia. A small audience of 100 people will listen to ten speakers from all over the UT. We spoke to one of them, Rick Hogeboom, whose talk is about the size of our water footprints.

News

Opnieuw mishandeling bij Vindicat

Het is weer hommeles bij het Groningse studentencorps Vindicat. In december is een lid in de sociëteit mishandeld, onthult het Dagblad van het Noorden. Tegen de afspraken in heeft de vereniging dit niet gemeld.

News
UT drone team A3T

‘We are definitely not stopping’

Aerobotic Tech Team Twente (A3T) is attempting to become an official UT student team focused on drones. They want their drones to fight in international competitions and they offer a three year training program, to prepare their members to become ‘future leaders in the drone industry’.

  • EN
  • NL
News

Phishingaanval treft UT

De UT waarschuwt voor een e-mail waarin gevraagd wordt om het wachtwoord aan te passen. Peter Peters, security manager bij ICT-dienst LISA, bevestigt de phishingaanval van afgelopen weekend. ‘De aanval is groter dan wat we de afgelopen weken hebben gezien.’

  • EN
  • NL
News

Phishing scam targets UT

The UT warns of an e-mail asking for the password to be changed. Peter Peters, security manager at ICT service LISA, confirms the phishing attack that occurred last weekend. ‘The attack is bigger than what we have seen in recent weeks.’

News

Studenten hopen na verloren rechtszaak op politieke steun

De politiek moet een einde maken aan onredelijk hoge eisen rondom het bindend studieadvies, zegt het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) na een verloren proefproces tegen de Erasmus Universiteit Rotterdam.

News

Andere selectie van TG-studenten

Geen persoonlijke motivatiebrief meer, wel een huiswerkopdracht. De bacheloropleiding technische geneeskunde gaat vanaf komend collegejaar potentiële studenten op een andere manier selecteren.

News

Rotterdam wint rechtszaken om bindend studieadvies

Universiteiten en hogescholen mogen van studenten eisen dat ze in één jaar alle studiepunten van de propedeuse halen. Die eis is niet per se onredelijk, oordeelt de onderwijsrechter in drie vonnissen.

News

Spatial Engineering in september van start

De nieuwe ITC-master Spatial Engineering gaat komend collegejaar van start. Onderwijsmanager Tiny Luiten is daar ‘blij mee’, zeker gezien de het uitstel van vorig jaar. Volgens Luiten kreeg de master een mooie beoordeling van de NVAO. ‘Ze prijzen het project-gestuurd onderwijs.’

Read more articles