News

Rotterdam wint rechtszaken om bindend studieadvies

Universiteiten en hogescholen mogen van studenten eisen dat ze in één jaar alle studiepunten van de propedeuse halen. Die eis is niet per se onredelijk, oordeelt de onderwijsrechter in drie vonnissen.

News

Spatial Engineering in september van start

De nieuwe ITC-master Spatial Engineering gaat komend collegejaar van start. Onderwijsmanager Tiny Luiten is daar ‘blij mee’, zeker gezien de het uitstel van vorig jaar. Volgens Luiten kreeg de master een mooie beoordeling van de NVAO. ‘Ze prijzen het project-gestuurd onderwijs.’

News

D66 wilde 1,4 miljard liever in onderwijs steken

D66 zou de dividendbelasting liever behouden en de opbrengst aan onderwijs besteden, zei partijleider Alexander Pechtold gisteren in de Tweede Kamer. Maar net als de andere coalitiepartijen bleef zijn partij premier Rutte steunen.

News

Scheren over Het Hulsbeek

Studentenwielervereniging Klein Verzet is aankomende zaterdag gastheer van de landelijke studentencup, op recreatiepark het Hulsbeek in Oldenzaal. Ruim zestig deelnemers scheren dan met zo’n 40 kilometer per uur over het 2,3 kilometer lange wielerparcours.

News
Johnny Søraker

From academic philosophy to Google

Before becoming a Google's policy specialist, Johnny Søraker had a long and thriving career as an Assistant Professor of Philosophy at the UT. One year after leaving the world of academia, Søraker came back to the University of Twente yesterday to give a lecture and explain what a philosopher can contribute to tech companies.

News

Halvering collegegeld beter dan niets, vindt oppositie

Het wetsvoorstel om het collegegeld voor eerstejaars studenten te halveren kan op brede politieke steun rekenen. Toch hadden veel oppositiepartijen liever gezien dat minder draagkrachtige studenten meer zouden profiteren van de tegemoetkoming.

News
Enkeltje mars

'Verkering' met Mars One verbroken

Een groepje mensen met een enkeltje naar de rode planeet sturen, dat is de bedoeling van het Mars One-project van UT-alumnus Bas Lansdorp. De UT stond aanvankelijk vooraan om haar naam te verbinden aan de missie. Die liefde is bekoeld. Van samenwerking is geen sprake meer.

News

Engelstalig onderwijs? Dan wel een gedragscode

De minister moet voortaan controleren of universiteiten en hogescholen wel helder motiveren waarom sommige opleidingen Engelstalig zijn. Een motie van PVV en SGP hierover is dinsdagmiddag aangenomen door de Tweede Kamer.

News

Jeroen Leijten in de race voor ‘Wetenschapstalent’

UT-onderzoeker Jeroen Leijten maakt kans op de titel ‘Wetenschapstalent 2018’, een prijs van het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist. Leijten staat op de lijst van 25 genomineerde wetenschapstalenten uit Nederland en Vlaanderen.

News

Prijs voor UT-hoogleraar Guus Rijnders

De Julius Springer Prize voor toegepaste natuurkunde gaat naar UT-hoogleraar Guus Rijnders. Hij krijgt de prijs voor zijn onderzoek naar Pulsed Laser Deposition (PLD). Het gaat om een geldbedrag van 5000 dollar.

News

Winnaars blijven winnen in wetenschap

Winnaars van een wetenschapsbeurs maken jaren later meer kans op de volgende beurs. En ze worden ook vaker hoogleraar. Met hun talent heeft dit weinig te maken, blijkt uit nieuw onderzoek.

News

Ook Rutte III investeert minder in wetenschap dan afgesproken

Europese afspraken ten spijt blijven de uitgaven van de Nederlandse overheid aan wetenschap en innovatie de komende vier jaar ver achter bij de ambities. Zelfs met de extra investeringen uit het regeerakkoord raken de Europese doelen verder uit zicht.

Read more articles