News
Moduleonderwijs

OER scheidt CvB en Uraad

Op de UT geldt komend collegejaar precies dezelfde Onderwijs- en Examenregeling (OER) als dit jaar. Deze patstelling, die eigenlijk niemand wil omdat de dit jaar de aangepaste OER tekstueel beter is, ontstond maandagmiddag in de Uraad.

Green Team Twente
Green Team presents their new car

Aurora One makes its first public appearance

The Green Team Twente unveiled their newest hydrogen car today in the Grolsch Veste. It carries the name Aurora One. With its green colour and brand-new aerodynamic design, it’s very different from its predecessors.

  • EN
  • NL
News

Hoe vind je een baan als internationale (ex-)student?

Internationale studenten in Nederland hebben het niet altijd makkelijk. Alles is anders: de cultuur, de mensen, de taal… Ook een baan vinden na de studie blijkt lastig. Daarom was er speciaal voor 46 internationale masterstudenten een informatief college van Hemo Oumenad van Career Services. Het initiatief komt van de faculteit Engineering Technology.

  • EN
  • NL
News

How to find a job as an international student?

International students do not always have it easy in the Netherlands. Everything is different: the culture, the people, the language… It also looks like it’s not too easy finding a job once you’ve finished your study. That’s why 46 internationals listened to a lecture from Career Services employee Hemo Oumenad yesterday. The faculty of Engineering Technology took the initiative.

  • EN
  • NL
News

UT-studenten gebukt onder psychische problemen

Het aantal UT-studenten dat zich meldde met klachten over depressie is vorig collegejaar ten opzichte van het jaar ervoor bijna verdubbeld: van 77 naar 150. Ook het aantal studenten waarbij burn-outklachten geconstateerd werden verdubbelde nagenoeg: 28 gevallen ten opzichte van 16 in het studiejaar ervoor. Dat blijkt uit een rapport van Student Affairs Coaching & Counselling.

  • EN
  • NL
News

UT students buckled under mental problems

The number of UT students reported with depression symptoms has almost doubled in size the previous academic year compared to the year before: from 77 to 150. In addition, the number of students diagnosed with burnout symptoms almost doubled in size: 28 compared to 16 students the year before. Those numbers appeared in a report from Student Affairs Coaching and Counselling.

News

Vijfde etappe telt niet mee

De vijfde etappe van de race is uit de wedstrijd gehaald. Een groot deel van de lopers liep verkeerd. Voor het wedstrijdsecretariaat was niet meer te achterhalen om welke lopers het ging. Hierdoor was de uitslag niet meer te corrigeren.

News
Derde plek voor UT/Saxionteam

‘Nu gaan we feest vieren’

Het UT/Saxion Runningteam eindigde vandaag op de derde plek in het universiteitsklassement van de Batavierenrace. De afgelopen jaren wist het team geen podiumplek te behalen.

News
Bata

Groningen wint Batavierenrace

Het universiteitsteam van Groningen won zaterdag de 46ste editie van de Batavierenrace. Nijmegen werd tweede en Enschede nam het brons mee naar huis. In het algemeen klassement won nieuwkomer Apolloon KU Leuven.

News
CvB-lid Mirjam Bult loopt slotetappe

'Ik heb met veel plezier gelopen'

Bubbels voor vicevoorzitter CvB Mirjam Bult. Zij kwam zaterdag voor de UT uit in het prominentenklassement. Ook Trudy Vos, collegelid ROC van Twente, liep de laatste etappe van de Bata.

News
Bata

‘De Bata gaat voor mijn team om de winst’

Weekeinde, zon en de temperatuur rond 25 graden. De terrassen op de Oude Markt in Enschede, waar rond 15:00 uur de eerste Batavieren binnenkomen, zijn vol. Niet iedereen komt voor de estafetterace: de organisatie heeft de handen vol om mensen van het parcours te houden.

News
Batavierenrace 2018

Mirelle volbrengt Bata in rolstoel

Voor velen is de Batavierenrace lopend al zwaar genoeg. Mirelle Keim (23) volbracht haar etappe van ruim vijf kilometer in een rolstoel. ‘Ik hoorde onderweg: het is next level stoer dat je dit doet.’

News

Niet reizen, geen ov-boete

Studenten krijgen straks geen boete meer als ze hun verlopen ov-studentenkaart helemaal niet gebruiken. Dat heeft het ministerie zojuist na de ministerraad bekendgemaakt.

News
Introductietijd

Gedragscode voor introductietijd in Enschede

Wat mag wel tijdens de introductietijd, en wat vooral niet. De Enschedese studentenverenigingen en het CvB stellen samen een ‘gedragscode’ op voor de ontgroening. Ook wordt een adviescommissie van Pakkerijverengingen PACT nieuw leven ingeblazen.

Read more articles