News

Schending privacy: kabinet blijft achter DUO staan

In de strijd tegen fraude met de basisbeurs mag DUO best reisgegevens van studenten opvragen, vindt minister Bussemaker van Onderwijs. Dat is volgens haar ‘redelijk en billijk’, antwoordt ze op Kamervragen.

News

Sportdag gaat niet door

De sportdag voor UT-medewerkers donderdag gaat niet door. Er zijn te weinig aanmeldingen. ‘We verplaatsen de sportdag naar 19 april’, zegt Anita van Dijk van personeelsvereniging UT-Kring.

News

Nederland tweede met Engelstalige bachelors

De explosieve groei van het aantal Engelstalige bacheloropleidingen op het vasteland van Europa is mede aan Nederland te danken. Behalve Turkije biedt geen enkel land zoveel Engelstalige bachelors aan.

News

‘Steeds meer promovendi krijgen dubieus contract’

Veertien procent van de promovendi krijgt te weinig tijd voor zijn onderzoek of moet genoegen nemen met een deeltijdcontract. Een jaar eerder was dat nog tien procent, waarschuwt het Promovendi Netwerk Nederland.

News

UT-profs over basisbeurs voor onderzoek

Een basisbeurs voor wetenschappers, zodat ze minder tijd kwijt zijn met het schrijven en beoordelen van onderzoeksvoorstellen. Dat idee werd deze week geopperd door innovatiefilosoof Krist Vaesan. Zien we dat op de UT ook zitten? De hoogleraren Guus Rijders, Albert van den Berg en Wiendelt Steenbergen hebben zo hun eigen ideeën.

News

VSNU-voorzitter Duisenberg reageert op kritiek

Zijn overstap naar universiteitenvereniging VSNU doet veel stof opwaaien, maar voormalig Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg maakt zich geen zorgen over alle kritiek: ‘Het begint allemaal met goed naar elkaar luisteren.’

News

Bussemaker eist landelijke declaratieregels

Als universiteiten en hogescholen niet snel op de proppen komen met een uniforme regeling over de hoogte van declaraties, wordt die bij wet vastgesteld, dreigt minister Bussemaker.

News

Alpha laat daklozen smullen

Het was gisteravond smullen geblazen, voor vijf dakloze Enschedeëers. Zij kregen namelijk van de christelijke studentenvereniging Alpha een warme maaltijd aangeboden in de Sociëteit.

News

Vindicat niet vervolgd na avond in sushirestaurant

Het Openbaar Ministerie heeft besloten geen strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar het vermeende wangedrag van de Groningse studentenvereniging Vindicat in een sushirestaurant.

News

Opnieuw zakgeld voor onderwijsmodules

Het college van bestuur wil het vrij te besteden budget van duizend euro per onderwijsmodule voortzetten. Vorig jaar kregen de coördinatoren dat bedrag voor het eerst en ging het onder andere naar studentenprijzen en gastsprekers.

News

Klussen aan klimaat in Horst

Het klimaatbeheersingssysteem in de Horst wordt vernieuwd. Tot aan het einde van dit kalenderjaar vinden werkzaamheden plaats aan de regeltechniek hiervan. Het Facilitair Bedrijf probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken.

News

Wat merken studenten van 206 miljoen extra?

Volgend jaar krijgen universiteiten en hogescholen voor het eerst extra geld dankzij het afschaffen van de basisbeurs. Het gaat om 206 miljoen euro, blijkt uit de nieuwe Rijksbegroting. Maar hoe zit het ook alweer, wat zien studenten daarvan terug?

Read more articles